V anketě, kterou Kopřivnice pořádala již pošesté, 10 P Deset příležitostí nebo 10 problémů města Kopřivnice mohli obyvatelé i zástupci neziskových organizací sdělit, co by chtěli, aby se změnilo či zahrnulo do projektů a plánů města.

O výsledcích hovořila na posledním zasedání zastupitelů Kopřivnice tamní místostarostka Dagmar Rysová. Ta uvedla, že se sešlo 539 platných hlasů. „Novým námětem je, aby Kopřivnice zřídila zázemí pro nové sportovní aktivity. Jedná se o vybudování parkurového hřiště. Myšlen tím je překážkový parkur pro adolescenty ke zlepšení jejich fyzičky," vysvětlila místostarostka Rysová a dodala, že v současné době mládež využívá jako překážky různá zábradlí, schodiště a podobně. „Můžeme vybudovat regulérní bezpečné hřiště," poznamenala. Na druhém místě se v anketě objevil dům pro seniory a na třetím budova školy na náměstí, ale bez konkrétnější představy využití. „Jen tam bylo zmíněno, že je možné uvažovat o prodeji budovy," doplnila Dagmar Rysová.

Zpochybnění ankety

Na výsledky ankety reagoval zastupitel Tomáš Hof. „Když jsem si materiál prostudoval, tak mě ten první bod hodně překvapil. Jako největší problém vnímám spíše to, aby se občané vyjadřovali k problémům, které je pálí. Pokud těch hlasujících bylo zhruba pět set padesát, je to mizivé procento obyvatel, a to, co se předkládá, není relevantní, abych to bral jako vyjádření vůle obyvatel města. Vnímám to spíše jako vyjádření vůle určitých obyvatel," zmínil se Tomáš Hof.

K jeho názoru se přiklonil také zastupitel Ladislav Stehlík. „Pochybnosti o věrohodnosti ankety jsem vznesl já. Domnívám se, že hlasování přes internet je ovlivnitelné určitou skupinou lidí," řekl Stehlík a pokračoval: „Nicméně si myslím, že je ostudou města, když se v anketě objeví téma, které se týká opravy stávajícího majetku, konkrétně hřiště na sídlišti Sever. Město má povinnost pečovat o svůj majetek."

Místostarostka Rysová argumentovala tím, že je ráda, že se podařilo zapojit mladou generaci. „To, že dostáváme výsledek ankety, neznamená, že se ty věci budou v příštím roce realizovat," upozornila.

Také místostarosta Jaroslav Šula se vyjádřil v tom smyslu, že město má co prezentovat a že si váží toho, že lidé vstupují do diskusí. „Je to proto, aby stanovili nějaké pořadí, ne aby ukazovali na to, co není uděláno nebo hotovo. Může to být v plánu města, ale třeba až na desátém místě," podotknul Jaroslav Šula, který ještě varoval před prodejem školy, což by se do budoucna nemuselo vyplatit.