Jenže uplynuly asi dva měsíce a renault stál pořád na stejném místě, občas vedle něj postávalo jedno či více jiných vozidel. Někdy na přelomu července a srpna nastala první zásadnější změna. Z auta zmizela všechna kola, na místě zůstal po „mechanikovi“ v bahně zabořený zvedák. Někdo také stáhnul zadní pravé okno, kterým, podle stop, vlezl dovnitř.

Bylo patrné, že auto někdo pořádně prohledal, utrhl panel zpětného zrcátka, vytrhal některé součástky, upravil rychlostní páku a podobně. Z auta už byl v tu chvíli vrak. Stojí na katastru obce Mankovice. Deníkem oslovená starostka Mankovic Martina Blažková sdělila, že pozemky, na kterých vozidlo stojí nejsou obce.

Duhový pochod Pride 2019 v Ostravě.
Ostrava Pride 2020. Městem o víkendu opět projde duhový pochod

V katastru nemovitostí je uvedeno, že vlastnické právo k pozemkům má Česká republika, příslušnost hospodařit s majetkem státu patří Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD). Dne 5. srpna proto z novojičínské redakce odešel mail na dva tiskové mluvčí, uvedené na oficiálních stránkách ŘSD, s dotazy k uvedenému vraku. Z adresy Jana Studeckého se obratem vrátil vzkaz: „Dobrý den, ve dnech 3. - 7. 8. (včetně) čerpám dovolenou. Obracejte se prosím na kolegyni Ninu Ledvinovou. S pozdravem Jan Studecký“. Z adresy Niny Ledvinové do středy 19. srpna nepřišla žádná reakce.

Mezitím se z auta u dálnice v místě, které je vzdušnou čarou méně než 200 metrů k areálu, kde sídlí dálniční policie a údržba dálnice, stal skutečný vrak už na první pohled. Někdo vybil okna v předních dveřích, ukradl registrační značku a v autě i jeho okolí udělal nepořádek.

Celosvětové setkání uměleckých kovářů Hefaiston na hradě Helfštýn
Helfštýn o zvuk kovadlin nepřijde. Hefaiston nebude, Noční kování ale ano

Ve středu 19. srpna odešel z redakce Novojičínského deníku další mail týkající se vraku na adresy obou mluvčích ŘSD. Z adresy Niny Ledvinové přišlo obratem sdělení: „Dobrý den, ve dnech 17 - 23. 8. 2020 čerpám řádnou dovolenou. Vaše dotazy prosím posílejte na Mgr. Jan Studecký, mail: jan.studecky@rsd. cz. Děkuji za pochopení. S pozdravem Mgr. Nina Ledvinová. Z mailu Jana Studeckého nepřišla do čtvrtečního odpoledne žádná reakce.