Další rozsáhlý projekt pak automobilka plánuje na příští rok s Asociací center pro zdokonalovací výcvik řidičů.

„Naše firma má dlouhou tradici výroby výjimečných vozidel a zvučné jméno, které je mezi motoristickou veřejností dobře známé. Přímo se tedy nabízí, aby značka Tatra podporovala společensky prospěšné projekty, kterým tak může dát patřičnou váhu. Proto jsme se rozhodli spolupracovat s Centrem bezpečné jízdy Libros, členem Asociace center pro zdokonalovací výcvik řidičů, a přispět tak k bezpečnosti na silnicích, po kterých naše vozy jezdí,“ uvedl generální ředitel Tatra Trucks Radek Strouhal.

NOVÝ PROJEKT

V nadcházejícím roce chce automobilka své působení v projektech zaměřených na zvýšení bezpečnosti silničního provozu a výcvik řidičů ještě zintenzivnit. Dohodla se proto s již zmíněnou Asociací center pro zdokonalovací výcvik řidičů na projektu Ekonomická a bezpečná jízda s vozidly Tatra ve výcvikových centrech Asociace center.

„Ten bude nabízet školení a výcvik řidičů vozidel Tatra a má zajistit jejich uživatelům dosažení optimálních provozních nákladů,“ upřesnil chystaný projekt mluvčí kopřivnické automobilky Andrej Čírtek s tím, že začlenit by se měl zároveň do osvětového programu Road Safety Autoklubu České republiky. Zájemci se tak mohou již nyní těšit na pestrou nabídku kurzů, jako například na kurzy bezpečné a hospodárné jízdy, kurzy s následným odpočtem trestných bodů anebo na individuální kurzy u zákazníků.

Ilustrační foto.
Revoluce v údržbě silnic. Mají se řidiči bát nadcházející zimy?