Autora zná mnoho lidí na Novojičínsku i z okolí zejména jako majitele hostince ve Veselí u Oder, kde pořádal mnoho kulturních akcí. Svůj receptář vydal poprvé v roce 1994, nedávno vyšla jeho rozšířená verze. „Původně to vyšlo jako paperback, teď to má vazbu. Navíc jsem tam přidal kapitolu Démon alkohol, která je o známých osobnostech, které alkohol dohnal k léčbě nebo i horším stavům,“ poznamenal Sehnal a dodal, že v knize je řada fotografií a na jejím konci zůstalo prázdné místo pro další fota. „Může to být foto známých nebo vlastní samotného čtenáře,“ pousmál se Sehnal.

Kniha přináší příběhy známých osobností o jejich prožitcích s alkoholem, i jak se dostávaly z kocoviny. „Také tam jsou asi dvě stovky sousedských rad, jak ven z poopičního stavu, které poslali lidé,“ podotknul Sehnal, jenž přiznal, že asi jako každý si nějakou tu opičku prožil.

A jaký je jeho recept na kocovinu? „Vím, že mnoho lidí upřednostňuje silný vývar, ale já nejím, a pokud už, tak co nejméně. Piji jemně perlivou minerálku a dávám si celaskon, když je moc zle, tak acylpyrin. Žádné jiné prášky do sebe necpu,“ dodal Sehnal, jenž nechápe, jak někdo, včetně některých osobností v knize, může léčit stavy po opici pivem. „Zkusil jsem to jednou a měl jsem ho znovu. Asi vůbec nejlepší je pořádně se vyspat,“ uzavřel Sehnal.