Dnes, devětaosmdesátiletý baron žije 
v současné době s rodinou v Argentině, a jak sám prozradil, tráví letní měsíce na zámku Ebelsberg v Rakousku. „Pan baron řekl, že do Starého Jičína si opět po roce zajel zavzpomínat na svá dětská léta, která tady prožíval se svými rodiči a kamarády,“ uvedl Rudolf Polzer, jenž se svou manželkou Janou založil a spravuje ve Starém Jičíně vesnické muzeum.

Llewellyn Kast Rudolfu Polzerovi a ostatním přítomným zejména poutavě vyprávěl o požáru správní budovy Arendy, kde tenkrát jejich rodina žila. Hořelo tehdy v zimě roku 1941 mezi vánočními svátky v noci. „Něco po půlnoci nás probudila kapající voda ze stropu, to už byla střecha celá v plamenech a požár se šířil velice rychle, takže jsme všichni stačili vyběhnout ven jen v nočních košilích a bosí. Většina osobních věcí shořela, včetně moji sbírky asi šedesáti autíček…,“ vzpomínal Llewellyn Kast.

Ve vesnickém muzeu U Polzerů, si baron Kast vyslechl poutavý výklad průvodce o historii hradu a obce Starý Jičín, potěžkal repliky zbraní a zbroje a prohlédl různé předměty denní potřeby sesbírané z vesnických chalup a statků. Prohlédl si také dobová vyobrazení a zase si zavzpomínal na léta mládí strávená ve Starém Jičíně.

„Zvláště se mu líbil model hradu, kde je tento vyobrazen, jak vypadal počátkem sedmnáctého století,“ poznamenal Rudolf Polzer. Podle něj je Llewellyn Kast temperamentní, šarmantní, sympatický pán, který navzdory svému věku dodnes lyžuje a sportuje. „Bylo pro nás ctí strávit ono červencové odpoledne v přítomnosti pana barona Llewellyna Kasta a již nyní se těšíme na další setkání s ním,“ uzavřeli manželé Jana a Rudolf Polzerovi.