Knihy, hračky, oblečení, ale i nejrůznější vánoční ozdoby či retro kousky. To vše a mnoho dalšího nabídne další ročník kopřivnického blešího trhu, který si již za dobu svého působení ve městě automobilů získal přízeň nejen nakupujících, ale i mnoha prodejců. „Okamžitá rezervace devadesáti prodejních stolů svědčí o tom, že je Blešák v Kopřivnici velmi oblíbenou akcí," potvrdila Jana Hromočuková, mluvčí kopřivnické radnice.

Lidé, jež se chtějí pobavit objevováním pokladů nebo jen levně nakoupit, ať už na blížící se Vánoce, nebo jen tak pro radost, by si jistě neměli nechat ujít letošní podzimní díl s podtitulem Pošli to dál!. Bude totiž opět z čeho vybírat. „Šedesát prodejců bude nabízet od hraček, oděvů a sportovních potřeb, přes knihy, filmy, hudbu až po elektroniku," nastínil pestrou nabídku prodejců hlavní organizátor akce, Pavel Obrátil. Dodal, že si na své přijdou i sběratelé a milovníci retro kousků, přičemž zákazníci budou moci vybírat také z široké škály vánočních ozdob a dekorací.

Kopřivnický Blešák však není jen o nakupování. Lidé už jen tím, že přijdou a pořídí si alespoň nějakou drobnost, podpoří také dobrou věc. Výtěžek z letošního jarmarku totiž pořadatelé věnují kopřivnickému spolku Máš čas?, který ve městě provozuje Nízkoprahové denní centrum Racek pro osoby bez přístřeší.

SBÍRKA ZIMNÍCH ODĚVŮ A DOPLŇKŮ

Současně se sobotním trhem bude v Katolickém domě probíhat také sbírka zimního oblečení, a příchozí tak budou moci darováním teplých oděvů, jako například svetrů, kalhot, zimních bund a bot, ale i čepic, rukavic a šál, pomoci i materiálně. „Navíc prodejci sami po skončení akce často nabídnou neprodané dětské oblečení, hračky a nádobí kopřivnickému Domovu pro matky a děti v nouzi Salus," doplnil Pavel Obrátil.

Bleší trh, který jistě zaujme příchozí všech věkových kategorií, začne v 8 hodin a potrvá až do odpoledních 16 hodin.