Běžecké aktivity, cyklohrátky i koloběžkové závody, to vše bude v nadcházejících dnech bavit obyvatele a další návštěvníky Kopřivnice. Město se totiž rozhodlo také letos v září zapojit do celoevropské akce nazvané Evropský týden mobility, která propaguje zdravý životní styl.

Přestože oficiální kampaň trvá od 16. do 22. září, první ze série zajímavých akcí si lidé v Kopřivnici užijí už tento čtvrtek 14. září od 9 hodin v 10. patře městského úřadu. Konkrétně půjde o veřejný Relax Day, jehož cílem je inspirovat k zamyšlení nad vlastním životním stylem.

„Pod vedením odborníků si zájemci od 16 hodin mohou mimo jiné vyzkoušet přístroje vedoucí ke zlepšení kondice,“ přiblížila k premiérové akci Ilona Mazalová, referentka vnějších vztahů kopřivnické radnice.

Také třetí plochodrážní závody v Kopřivnici nabídli divákům skvělou podívanou.
Plochá dráha v Kopřivnici opět bavila

Ve stejný den bude na programu Minizátopek, tradiční závod dětí z mateřských škol ve štafetovém běhu. Uskuteční se za účasti Dany Zátopkové na hřišti ZŠ Emila Zátopka, v případě deště v hale školy. Starší závodníci z řad školáků se na startovní čáru postaví o den později v rámci soutěže s názvem Zátopkova pětka a Zátopkova desítka. Vyvrcholením běžeckých aktivit pak bude v sobotu 16. září XV. ročník Běhu rodným krajem Emila Zátopka, kterému bude předcházet Běh dětí Kopřivnicí a Lidový běh, jež se poběží v centru města.

Evropský týden mobility v Kopřivnici se ale neponese pouze ve sportovním duchu, ale mimo jiné nabídne i oblíbený farmářský trh na prostranství před kulturním domem v pátek 15. září nebo poznávací zájezd pro seniory na Slovensko do Bánovců nad Bebravou. Kampaň zpestří také aktivity projektu Parky v pohybu, jehož cílem je oživit městské parky cvičením.

Nadcházející týden přinese nejprve ve středu 20. září dětem do 15 let obnovené cyklohrátky, o den později se na dopravním hřišti u Mateřské školy Ignáce Šustaly naopak pojedou závody koloběžek a odrážedel.

DEN BEZ AUT To však ale stále ještě není vše, co se ve městě chystá. „Součástí kampaně je letos také výzva určená zaměstnancům městského úřadu, aby ve středu 20. září nechali svá auta doma a dopravili se do práce hromadnou dopravou, na kole či pěšky,“ doplnila koordinátorka projektu Zdravé město a místní Agendy 21 Barbora Mužíková.

Dana Zátopková by měla do Kopřivnice dorazit také v sobotu,kdy je na programu již 15. ročník Běhu rodným krajem Emila Zátopka.
Běh na počest Emila Zátopka bude už tuto sobotu