Policisté v rámci dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu stavěli a kontrolovali první zářijový týden řidiče osobního motorového vozidla tovární značky Chrysler Grand Voyager, a to 38letého místního muže.

Následně na místo ihned přivolali nejbližší službu konající policejní autohlídku z příborského obvodního oddělení. Odborným měřením dechovými zkouškami policisté prokázali, že tento výše uvedený muž řídil automobil pod silným vlivem alkoholických nápojů, kdy mu byly naměřeny pozitivní výsledky s hodnotami bezmála 2,5 promile alkoholu v dechu.

Na letišti v Mošnově na Novojičínsku pokračovaly 19. září 2021 dvoudenní Dny NATO a Dny Vzdušných sil Armády ČR, které jsou největší bezpečnostní přehlídkou v Evropě.
Dny NATO letos navštívilo zhruba 60 tisíc lidí. Podívejte se, co všechno nabídly

Řidič s naměřenými hodnotami suverénně souhlasil, předchozí požití alkoholických nápojů před jízdou plně doznal a o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči) nepožádal.

„Lustracemi v dostupných evidencích bylo zjištěno, že muž není držitelem řidičského průkazu s příslušným řidičským oprávněním a dále, že klíče k automobil před jízdou svévolně odcizil 33letému muži z Novojičínska, a to v chatové oblasti na ulici Štramberské v Příboře,“ informoval policejní mluvčí René Černohorský.

Což ovšem neznamená, že by muž neměl mít problém. Naopak jej bude mít pořádný.