Vpekárně na Jugoslávské ulici vNovém Jičíně zatím cvičně prvně upekli cereální vánočku. „Nechali jsme se inspirovat Rakouskem. Ve vánočce jsou obilniny a chuťově je dobrá. cena by neměla bát výrazně rozdílná od klasické vánočky,“ prozradil Ernest Maňák, vedoucí výroby pekárny. Zmíněná provozovna pro zákazníky chystá iklasické vánočky srozinkami hned ve třech gramážích. a to 350, 460a 900gramů.

Zákazníci však neskupují pouze vánočky, mazance, štoly či figurky čertů, andělů a Mikulášů, ale iklasické veky. „Například loni jsme před Vánocemi prodali mnohem více vek, než na Silvestra,“ dodal Maňák. Pekárna se pustila ido chuťových experimentů unejtradičnějšího pekařského výrobku, kterým je chleby. Kromě cibulového si zákazník může pořídit inově pečený škvarkový chléb scibulí.