„Je zde možnost zapůjčení polohovací postele s elektrickým ovládáním včetně matrace, paropropustného potahu a hrazdičky s držákem, chodítka, invalidních vozíků, sedačky přes vanu, pokojového WC a nadstavce na WC,“ zmiňují pracovníci oderské charity na svých internetových stránkách s tím, že další pomůcky z nabídky na internetu je možné zaslat ze skladu v Odrách.

Zapůjčení pomůcek z charitního skladu má své nesporné výhody. Zájemci nepotřebují potvrzení lékaře, neplatí se žádná záloha, je zde možnost si pomůcky zapůjčit i na delší dobu, přijet si pro ně nebo si je nechat dovézt.

Více informací o pomůckách na skladě i o podmínkách výpůjčky naleznou zájemci na internetových stránkách odry.charita.cz.

„Dle možností bychom rádi středisko Malá Morávka rozšířili a doplnili o další pomůcky k zapůjčení, částečně také z darů Tříkrálové sbírky,“ uvedli na závěr charitní pracovníci. Pro více informací o středisku Malá Morávka lze kontaktovat Alenu Fialovou na telefonním čísle 603 387 986 nebo na e­mailové adrese: uafialova@centrum.cz.