Vytvoření nové služby inicioval odbor životního prostředí. „Použité věci díky možnosti jejich prodeje mohou dále sloužit, neskončí na smetišti a nevznikne další odpad. Portál bazarek.novyjicin.cz bude spuštěn 1. června 2019,“ uvedla mluvčí města Marie Machková.

„Hledáme různé cesty, jak předcházet vzniku odpadu, a vytvoření internetového bazaru je jednou z možností, jak toho dosáhnout. Tím, že umožníme lidem, aby si mezi sebou prostřednictvím internetového bazárku prodávali nebo vyměňovali různé výrobky, které už nepotřebují, prodloužíme životnost daného zboží a omezíme produkci odpadu,“ řekl dále místostarosta Nového Jičína Ondřej Syrovátka.

Česká hokejová reprezentace na MS v Bratislavě
Další splněná povinnost. Češi smetli před zraky Ester Ledecké Rakousko

Na městské inzertním webu je možné nabízet plnou škálu věcí, od oblečení, přes elektroniku až po nábytek, automobily nebo sportovní potřeby. „Zakázaný je ale prodej realit, léků, tabáku a alkoholu. Propagace politických stran, poskytování nebo zprostředkování úvěrů. Pravidla pro registraci, která zájemci umožní na daném portále inzerát zveřejnit, jsou uvedena ve smluvních podmínkách,“ uvedla Marta Kiššová z odboru životního prostředí.

Ester Ledecká. Dvojnásobná olympijská vítězka si mistrovství světa na Slovensku nenechala ujít.
Ester Ledecká u hokeje klidná nevydrží: Řvu u něj, dostávám záchvaty

„Při porušení podmínek máme právo odepřít inzerentovi přístup k jeho účtu na portálu a zároveň vymazat celou historii jeho inzerátů. Pokud bude vše v pořádku, bude občanem vložený inzerát zobrazován na internetu po dobu 60 dní, a to zdarma,“ doplnil vedoucí organizačního odboru Zdeněk Petroš.

Noční hasičská soutěž v Odrách se uskutečnila již poosmadvacáté.
OBRAZEM: Hasiči v Odrách soutěžili v noci