Ve Fulneku zajištují dopravní obslužnost celkem tři dopravci, a to TQM Holding, Veolia Transport Morava a Jiří Kantor. Podle tamějšího městského úřadu je obslužnost provozována bez větších obtíží.

Jedinou větší bolístkou, která trápila cestující na území Fulneku, bylo nejspíš ukončení linky z Jeseníku přes Nový Jičín do Valašského Meziříčí, která byla svým provozovatelem zrušena v loňském roce. Zrušení spoje zkomplikovalo život zejména obyvatelům Vrchů, přes které spoj jezdil a vozil lidi nejen do Fulneku ale také do Nového Jičína. „Město Fulnek v současné době projednává s Krajským úřadem a dopravci nově zřízenou linku Opava – Fulnek – Nový Jičín. Tuto náhradní linku se městu podařilo zajistit ve spolupráci s obcí Vrchy, Krajským úřadem Moravskoslezského kraje a autodopravci,“ uvedla tajemnice s tím, že provozovatel linky TQM holding nyní provádí monitorování využití linky.

V místních částech je doprava provozována stejnými dopravci jako ve městě. „Dopravci ji provádí dle platných jízdních řádů a není nám znám žádný větší problém v těchto službách. Drobné, většinou technické, problémy se řeší operativně přímo s dopravci,“ přiblížila tajemnice Městského úřadu ve Fulneku Ludmila Lvová.

Jen vyjímečně evidují pracovníci úřadu žádosti o navýšejí spojů v jednotlivých obcích. Z většiny případů to jsou pouze požadavky na úpravu již stávajících spojů. „V těchto žádostech občané žádají především posun odjezdu jednotlivých spojů tak, aby navazovali na další autobusové linky, na které přestupují,“ upřesnila Lvová. Město ročně vynaloží na dopravní obslužnost asi tři sta tisíc korun.

Přečtěte si také:

Štramberk a Příbor nové spoje zatím neplánují
Někde jsou s autobusy problémy, jinde ne
Nový Jičín autobusové linky rušit nebude
Bude hromadná doprava v Kopřivnici?
Obyvatelé Tísku jezdí raději auty

Ve Frenštátě jsou se spoji spokojení