Ve čtyři hodiny odpoledne je sraz milovníků cyklistiky v ulici Žilinské v Novém Jičíně, v místě, kde desetikilometrová trasa začíná. Kdo bude mít na sobě oblečení zelené barvy, může se v cíli těšit na tombolu.

„Zelená je symbolem jara, a tak chceme letošní cyklistickou sezónu zahájit v této barvě," řekla koordinátorka projektu Zdravé město, jehož součástí je Nový Jičín od roku 2015, Eva Balarynová a dodala: „Nový Jičín se letos opět připojí k celorepublikové kampani Do práce na kole. Na této vyjížďce si cyklisti, ale i in-line bruslaři, mohou vyzkoušet své schopnosti a třeba se rozhodnou do kampaně zapojit. Registrace dvou až pětičlenných týmů probíhá až do konce dubna."

Pro koho je kampaň určena? Pro všechny, kteří se během května, ať už na kole, koloběžce, nebo třeba i pěšky, budou nejčastěji dopravovat, respektive docházet do práce. Díky sponzorům navíc radnice připravila pro ně několik akcí, takzvaně „na triko".

Zelená se vyplatí

„Pokud přijdou v soutěžním tričku, mohou si zdarma vychutnat dobrou kávu, čaj, zmrzlinu. Další odměnou může být chlebíček a minerálka Jesenický pramen," uvedl cyklokoordinátor města Bohumil Pobořil. A to není vše. „Účastníci kampaně také mohou jedenkrát v průběhu května bezplatně navštívit zdejší krytý bazén, a to v hodinách pro veřejnost," doplňuje mluvčí města Marie Machková.

Přesné časy a podrobnější informace k akcím „na triko" budou zveřejněny na webu www.dopracenakole.cz v sekci města Nového Jičína. „Těšíme se i na pěkné fotky z těchto akcí a budeme rádi, když nám je občané budou posílat na adresu: mmrklovska@novyjicin-town.cz ," dodal Pobořil.

Jak byli všichni účastnící kampaně aktivní, bude známo v polovině června. „Vyhlášení výsledků soutěže a předání ocenění proběhne v rámci akce Sportfest 11. června 2016 na novojičínském Masarykově náměstí. Další informace ke kampani jsou průběžně zveřejňovány na webu města, na facebooku cyklostezky Koleje a na webu www.dopracenakole.cz," dodala Machková.