Stručnost, výstižnost, originalita, atraktivita. Takové mají být hlavní atributy loga, jež bude brzy propagovat desetikilometrovou cyklostezku na místě bývalé železnice. Nejlepší návrh bude součástí reklamních předmětů a poutačů, a také se dočká od svazku obcí, který stezku pro cyklisty buduje, odměny 10 tisíc korun. Kreativci se mohou do veřejné soutěže přihlásit do 30. června.

„Přestože do konce realizace stavby drážní cyklostezky zbývá ještě několik měsíců, již nyní si začíná budovat svou značku. Stejně jako jiné turistické atraktivity bude mít i cyklostezka své jedinečné logo, které se pak objeví na různých propagačních předmětech, na informačních tabulích podél cyklostezky, na mapách či na cyklodresech," uvedla Ivana Petruchová z odboru majetku, rozvoje a investic novojičínské radnice.

Co musí každý účastník soutěže na novojičínskou radnici do zmíněného termínu odeslat, vysvětlila mluvčí města Marie Machková: „Účastníkem soutěže může být každý, kdo do 30. června 2014 dodá svůj návrh v listinné a elektronické podobě, a to ve třech variantách barevné, černobílé a bíločerné každé zobrazení minimálně na formátu A5." Logo musí navíc obsahovat celý název turistické atraktivity, tedy Cyklostezka Nový Jičín Hostašovice, dále musí být srozumitelné, jednoduché a dobře zapamatovatelné.

„Logo musí vystihovat její jedinečný charakter a musí mít jasnou vazbu na železnici," zdůraznila Petruchová. Cílovou skupinou v rámci propagace jsou sportovci, rodiny s dětmi, zahraniční turisté.

Návrhy lze zaslat v uzavřené obálce poštou na adresu: Svazek cyklostezka Nový Jičín Hostašovice, Masarykovo náměstí 1, 741 01 Nový Jičín, nebo je možné je doručit osobně na podatelnu novojičínského městského úřadu v Divadelní ulici 1.

Práce na cyklostezce probíhají podle zjištění Deníku podle plánu a i nadále by se měli první sportovci projet v místech dřívějších kolejí nejpozději letos v říjnu. Problémy posledních dnů způsobují někteří nezodpovědní lidé, kteří chodí na staveniště, přestože je tam zákaz vstupu. Některá místa pro ně mohou být velice nebezpečná. Demontovány jsou například některé mosty, jež zhotovitel odvezl k důkladné opravě. „Vyzýváme občany, aby na staveniště cyklostezky v žádném případě nevstupovali," apeluje za svazek mluvčí Nového Jičína Marie Machková.