Náročná rekonstrukce vysloužilého mostu, přes který nová cyklistická trasa vede, si vyžádala jejich prodloužení do začátku prosince. Celkové náklady na stavbu dva a půl metru široké asfaltové dráhy se vyšplhaly na 8,8 milionu korun. Novému Jičínu se podařilo získat od Moravskoslezského kraje finanční příspěvek ve výši 1,5 milionu korun.

Pozemky navazující na stávající zástavbu v loklaitě Pod Skalkou prodalo město Nový Jičín developerovi. Sklízí za to kritiku. Listopad 2021.
Na Novojičínskou radnici se snáší kritika. Nelíbí se prodej pozemků developerovi

"Rekonstrukce železničního mostu byla náročnější, než se předpokládalo. Sanace pilířů, nový živičný povrch, stavba zábradlí a nátěry prodloužily stavbu o více než měsíc. Dobrou zprávou je, že náklady na výstavbu nové obousměrné cyklostezky z části pokryje dotace z programu Podpora rozvoje cykloturistiky v Moravskoslezském kraji pro rok 2021," řekla Lenka Ondřejová z odboru rozvoje a investic na novojičínské radnici. Kraj už přispěl Novému Jičínu na pořízení projektové dokumentace, a to částkou 300 tisíc korun.

Zaniklá vojenská vlečka, která byla spojnicí mezi železniční tratí a opravárenským podnikem, umožní cyklistům v Bludovicích ze stávající cyklostezky Koleje odbočit do místní části Straník.

Bobří území kolem Lužné zdokumentoval z výšky pilot dronu Zdenek Caisberger.
Toto jsou bobří díla na Osoblažsku, podívejte se na ně také z pořádné výšky

„Po bývalém železničním mostě se bezpečně dostanou přes frekventovanou silnici I/57 a u areálu vojenského opravárenského závodu se napojí na Tropické údolí a dále mohou pokračovat k vodní nádrži Čerťák. Aby se stavba mohla zrealizovat, museli jsme vloni na podzim za 1,7 milionu korun odkoupit od ministerstva obrany pozemky před a za viaduktem, “ doplnil starosta Nového Jičína Stanislav Kopecký.

Cyklostezka Koleje vede v trase bývalé železniční trati z Nového Jičína do Hostašovic, kterou v roce 2009 zničila povodeň. Byla otevřena v září 2014, je dlouhá téměř 10 kilometrů a její vybudování stálo 25 milionů korun. 85 procent způsobilých nákladů uhradila dotace Evropské unie.