Zasedání začne v 15 hodin. V případě schválení se celkové náklady stavby vyšplhají na 41 089 713 korun. Původní celková cena, která byla 39 673 625 korun, by se navýšila o více než 1,4 milionu korun. Jan Janotka z odboru investic a rozvoje MěÚ Frenštát pod Radhoštěm uvedl, že se jedná o navýšení ceny z důvodu větší výměry odstraňovaných křovin a počtu stromů a změny způsobu opravy místních komunikací ve dvou úsecích trasy cyklostezky. 

Začínající rybář Vilém Grohmann chytil na Slezské Hartě kapitálního candáta.
Rybářský novic dorazil na Slezskou Hartu a vytáhl trofejního candáta

„Všechny změny schválil technický dozor investora a projektant stavby. Rozsah odstranění dřevin schválily orgány ochrany přírody a povolil odbor životního prostředí Městského úřadu Frenštát pod Radhoštěm,“ doplnil Jan Janotka. Stavba cyklostezky začala letos v březnu. V první fázi byly vytýčena trasa a vykácen potřebný porost. „Nyní probíhají stavební práce v úseku kolem řeky Lubina a kolem řeky Lomné v prostoru u železničního mostu, betonářské práce na lávce přes potok Velké bahno a již je ve výrobě ocelová konstrukce lávky přes Lubinu,“ dodal Jan Janotka.  

Cyklostezka bude měřit více než 6,5 kilometru a povede od hranice katastru s obcí Trojanovice přes Frenštát pod Radhoštěm a končit bude prozatím Na Okluku. Stavba by měla být hotova do 15. listopadu 2020. Město na stavbu získalo dotaci ve výši 22 491 688 korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury a dotaci ve výši 1,5 milionu korun z dotačního programu Podpora rozvoje cykloturistiky z Moravskoslezského kraje.

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly v pondělí 6. července odpoledne v lesním porostu u obce Veřovice (okres Nový Jičín) u požáru menší rekreační chatky.
Ve Veřovicích na Novojičínsku objevili hasiči v chatce při požáru mrtvého

O plánovaném navýšení se rozproudila poměrně velká diskuze na jednom facebookovém profilu. Většina komentářů vnímá situaci okolo stavby cyklostezky hodně negativně.