V sobotu budou vánoční strom rozsvěcet na dalších místech okresu Nový Jičín. V Lichnově vše začne ve 14 hodin malým jarmarkem, od 15 hodin vystoupí školní pěvecký sbor, budou se zdobit perníčky a objeví se také Mikuláš, zahraje dechovka Javořinka a v 17 hodin se rozsvítí vánoční strom.

Poté vystoupí příborský revival Elvise Presleyho. Starostův punč bude zdarma. Na rozsvícení vánočního stromu se mohou těšit rovněž v Kateřinicích. Od 14 hodin bude v místním komunitním centru prodej vánočních výrobků, zabijačkových pochoutek i svařáku, v 15 hodin vystoupí děti MŠ Kateřinice a ZŠ Trnávka.

Vyvrcholením setkání bude rozsvícení vánočního stromu. V 18 hodin budou rozsvěcet vánoční strom také v centru obce Hladké Životice. Příchozí rovněž mohou zhlédnout hru o narození Ježíška v podání místních dětí a dospělých.

Chybět nebudou klobásky, svařák a punč pro děti. Rozsvícení stromu s Mikulášskou nadílkou mají od 15.30 hodin také v Mankovicích na parkovišti u kostela. Vystoupí tam děti ze ZŠ a MŠ Mankovice.