Pokud se prognózy meteorologů naplní, blížící se víkend by měl být počasím mnohem přívětivější než pracovní týden. To nahrává všem, kteří si chtějí v sobotu nebo v neděli dopřát zábavu na některé akci v rámci Dne dětí.

Již v pátek si svůj den pořádně užijí děti ve Frenštátě pod Radhoštěm. Akce nese název Výlet za kouzelnou babičkou a dědečkem, koná se v zahradě Domova seniorů Hortenzie a začíná ve 13:00 hodin. Organizátoři připravili řadu her, výtvarnou dílnu, exhibice a v neposlední řadě divadelní představení. Zábavné odpoledne završí koncert Pavla Nováka v 17:00 hodin.

V Novém Jičíně bude po celou sobotu (10:00 17.00) pořádně živo v největším městském parku, ve Smetanových sadech. Radnice zde, ve spolupráci se SVČ Fokus a místní nemocnicí, pořádá Velký den dětí, a na co všechno se mohou občané těšit, přibližuje mluvčí města Marie Machková: „Hrací karta i vstup je pro všechny zdarma. Návštěvníky čekají hry a soutěže ve znamení horoskopu, přijedou klauni a žongléři, nebude chybět skákací hrad a závodní team Tatra Loprais Paříž Dakar. Připravena bude také ukázka techniky hasičů, městské policie i sanitky." V programu má své místo i kapela Zany noises z novojičínského gymnázia a představí se také kytaristé a taneční skupiny z nedalekého střediska volného času.

Ve stejný den rozzáří dětské úsměvy zahradu domu dětí a mládeže v Bílovci. Ve dvě hodiny odpoledne zde startuje Dětský den, na kterém vystoupí oblíbená skupina Maxim Turbulenc nebo kouzelnice Radana. Součástí programu je samozřejmě řada soutěží, pouť, zajištěno je bohaté občerstvení.

Zábava v parku

Pěvecká hvězda naláká bezpochyby mnoho dětí i dospělých o den později do příborského městského parku. Na Dni dětí zde totiž vystoupí v 17:00 hodin Ewa Farna s kapelou. „V programu od 10:00 hodin se děti mohou těšit na vystoupení zájmových kroužků LUNY SVČ Příbor, na zábavné atrakce Bludiště se skluzavkou a Vlna tsunami, malování na obličej a pískohraní. V průběhu dopoledne mohou děti plnit úkoly na čtyřech stanovištích a po splnění jednoduchých úkolů získají odměnu. Akce se zúčastní také poskytovatelé sociálních služeb a odpoví na jakoukoli otázku z jejich oboru, z oblasti sociální a rodinné oblasti," sdělila Elen Jeřábková z příborského odboru rozvoje města. Na 13. hodinu připravili organizátoři výpravnou soutěž Z pohádky do pohádky, při které čeká děti dobývání hradu, sedmihlavý drak nebo pohádkové kostky. „Vstup na akci je zdarma a koná se za každého počasí," připomíná Elen Jeřábková.

Mezinárodní den dětí budou slavit také v novojičínských obcích, kde program často spojí s kácením máje. Bude tomu tak například v příborské místní části Klokočov, kde místní v sobotu oslaví nové dětské hřiště. Otevření je spojeno také s kácením máje a Dnem dětí.