Na mnoha místech okresu dnes děti přivítají dlouho očekávané prázdniny. Například ve Studénce se chystá akce Zahájení léta, v Bílovci bude na programu Prázdninový karneval a centrum Nového Jičína ožije od 15 hodin velkou akcí s bohatým programem.

V kopřivnici pro děti i jejich rodiny bude hned na úvod od 15 hodin připravena herní zóna, která poskytne nejedno překvapení. Chytré školáky potěší třeba netradiční dřevěné hry, jež prověří logiku, trpělivost, přesnost a kooperaci.

Nezvyklou a pro většinu možná úplně neznámou hru si budou děti moci vyzkoušet u jednoho z dalších stanovišť. Hra se jmenuje Cornhole a spočívá v házení speciálními pytlíky s kukuřicí na cornhole desku. Neméně zajímavé budou nafukovací atrakce Wipe Out a Fun City.

Hned v 15 hodin děti navštíví také Klauni z Balónkova s představením U nás v Balónkově, díky němuž se malí diváci dozví, co všechno klauni dělají, a uvidí také balónkovou show, kouzla a magii i taneční řádění. Od 17 hodin bude pódium patřit místní rockové kapele Valachcore, která se předvedla už na tamních koncertech MIS music.

V 18.15 hodin se na hodinu rozehraje kapela Gusta Vomacka Worcestra a od 20 hodin moderně znějící skupina Portless, nástupnice proslulých Support Lesbiens. Vstup na Přivítání prázdnin v sobotu 1. července před kulturním domem v Kopřivnici je pro všechny zdarma. V případě nepříznivého počasí se akce přesune do kulturního domu. (ann)

Ilustrační foto
Děti ve školách vystřídají během léta dělníci