Určitě preferujeme, ať jsou sportovní a dětská hřiště přístupná, tak reaguje na případnou možnost uzavření dětských a sportovních hřišť jako „protipandemické“ opatření Libor Slavík, starosta Studénky.

Takto by mohla vypadat realizovaná Poustevníkova zvonička na Pustevnách.
Zvonička posledního poustevníka Felixe na Pustevnách se chystá. Lidé přispívají

Libor Slavík doplnil, že ve Studénce mají u škol dvě víceúčelová a hřiště, která, podobně jako dětská hřiště nechají volně přístupná. „Omezili jsme pouze večerní režim. Se setměním se u těchto hřišť rozsvěcelo veřejné osvětlení, takže se mohlo hrát třeba do osmi hodin. Nyní se světla nerozsvítí,“ doplnil Libor Slavík.

Uzamčená hřiště u škol

Podobný přístup k věci mají také v Odrách. „Vzhledem ke stabilizované epidemiologické situaci v Odrách město Odry zatím nepřistoupí k uzavření dětských a sportovních hřišť. Hřiště budou pravidelně hasiči dezinfikována. Při návštěvě hřiště je nutné dodržovat nařízená epidemiologická opatření, nosit roušku nebo respirátor a dodržovat rozestupy,“ hlásil již v pondělí 1. března v Odrách městský rozhlas.

Policisté stáli v pondělí 1. března 2021 na mnoha místech poblíž hranic okresu Nový Jičín a kontrolovali řidiče, zda mají povolení k cestě mezi okresy.
Novojičínsko: policie stála na mnoha místech hranic okresu, Vrchy mají obavy

Sportovat a hrát si mohou děti také v Novém Jičíně. „Bylo to dáno jako doporučení, město hřiště a sportoviště uzavírat nebude. S výjimkou hřišť, která jsou u škol uzamčená, budou veřejně přístupná hřiště otevřená,“ sdělila tisková mluvčí Nového Jičína.

Minimálně ve dvou městech na Novojičínsku možnosti uzavřít hřiště a sportoviště naopak využijí, a to v Bílovci a v Kopřivnici. „Správa sportovišť dostala pokyn, aby hřiště a sportoviště uzavřela,“ uvedla tisková mluvčí města Kopřivnice Lucie Macháčková.