Další discgolfové hřiště se slavnostního otevření dočká již v závěru tohoto týdne. Poté, co speciální hrací prostor před necelým měsícem otevřeli v Novém Jičíně, se podobná aktivita bude dát hrát také v Kopřivnici.

Areál určený speciálně pro zmíněný druh sportu vznikl ve městě automobilů nad tamním koupalištěm. Oficiální otevření čeká sportoviště zítra, tedy ve čtvrtek 18. září, a účast na něm přislíbily i osobnosti českého sportu, v čele s paní Danou Zátopkovou. „Paní Dana, která je legendární oštěpařka a hlavně čestná občanka našeho města, přijede na otevření v doprovodu dalších známých olympioniků. A tím výčet osobností nekončí. Discgolfovou akademii pro veřejnost totiž povede jeden z nejlepších evropských hráčů tohoto sportu, Jussi Meresmaa," prozradila tisková mluvčí města Kopřivnice Lucie Petříčková.

Program čtvrtečního otevření bude rozdělen do dvou částí. Během dopoledne si formou zábavných her a soutěží přijdou discgolf vyzkoušet žáci z kopřivnických základních škol. Odpolední část, která odstartuje v 15 hodin slavnostním výhozem starosty města a zmíněných olympioniků, bude určena široké veřejnosti. „Všichni příchozí se budou moci zúčastnit akademie, díky které si osvojí základní techniky sportu, vyzkouší různé typy disků anebo se mohou zeptat na vše, co je ohledně této aktivity zajímá," doplnila Lucie Petříčková s tím, že v 17:30 bude zahájen první kopřivnický discgolfový turnaj na novém hřišti, ve kterém své síly změří čtyři desítky hráčů.

Nenáročný a v české kotlině stále populárnější sport má své zázemí také v Novém Jičíně, kde se na konci prázdnin otevřel DiscGolf Park Rocheta, šestý v pořadí v Moravskoslezském kraji. Areál je zde sice otevřený pouze pár týdnů, ale tento sport, jež má původ za Atlantikem, má své hráče ve městě, některé i na vysoké úrovní, již delší dobu.

„Specifikum tohoto hřiště spočívá v komunitě, která kolem novojičínského hřiště je, protože v mnoha městech je to tak, že nejdříve vznikne hřiště a až potom se kolem něj vytvoří komunita lidí, kluby a hlavně hráči. V Novém Jičíně i v Kopřivnici je to tak, že nejdříve byly kluby a až poté vznikla samotná hřiště," řekl Michal Grepl, který v tuzemsku hřiště staví.