A aby se návštěvníci akce jen tak nenudili, mohli si po oba dny jednotlivá řemesla také vyzkoušet. Koho nelákalo kovářské umění, mohl si například vyzkoušet jaké to je řezat kulatinu, nebo třeba vyrobit ptačí krmítko, zatlouct hřebíky či jezdit s trakařem.

Gorolski Świeto, Jablunkov, 1. srpna 2021.
Podívejte, gorole v Jablunkově slavili dva dny. Gorolski Święto zářilo folklorem

„Mám rád všechny akce, které Valašské muzeum v přírodě pořádá, ale Dny řemesel patří k mým nejoblíbenějším Dřevěné městečko při nich krásně ožije. Lidé, a hlavně děti mají při nich možnost na vlastní oči vidět, jak se řemesla dělají. Městečko je plné řemesel a řemeslníků, navíc v tyto dny je pro návštěvníky připraven doprovodný program, na který jsme náležitě pyšní. Vždy tady panuje dobrá nálada a skvělá atmosféra, což se povedlo i tento víkend,“ tak hodnotil generální ředitel Valašského muzea v přírodě Jindřich Ondruš 30. ročník Dne řemesel a setkání kovářů v Dřevěném městečku v Rožnově pod Radhoštěm.

Sobota i neděle tak nabídly krásné vyžití pro rodiny s dětmi, a to za každého počasí. Zatím co sobota byla plná slunce, neděle se představila nejdříve ve slunečných barvách až po ty v barvách deště. Průtrž mračen však nikomu nevadila. Naopak se při ní zpívalo a tancovalo. I takové byly rožnovské Dny řemesel.

Gaston je přezdívka i obchodní jméno Radovana Frona z Ostravy-Poruby specializujícího se na pálivé dobroty.
Omáčky z toho nejpálivějšího, co na zemi roste. Gaston, "chilli" mistr z Ostravy

„Přijeli jsme z Ostravy, už po třetí, dětem se tady moc líbí. Máme rádi zdejší atmosféru,“ svěřili se manželé Hájkovi z Ostravy s tím, že se těší na další podobnou akci.