U příležitosti schválení dotací na projekt za 123 milionů korun navštívila automobilku v závěru uplynulého týdne ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová v doprovodu hejtmana Moravskoslezského kraje Ivo Vondráka.

Oba si v areálu kopřivnického závodu prohlédli historický objekt, v němž nové tatrovácké muzeum vznikne, ale seznámili se i s tím, jak by měla celá muzejní expozice v příštích letech vypadat. Součástí prohlídky areálu byla i ukázka několika budoucích exponátů chystaného muzea, které by do Kopřivnice v budoucnu mohlo přilákat ještě více návštěvníků a turistů z různých koutů nejen České republiky.

„Kopřivnice se stane vyhledávaným turistickým cílem. Bude jediným městem v republice, kde budou provozována hned dvě velká automobilová muzea. Jsem ráda, že ministerstvo pro místní rozvoj pod mým vedením mohlo přispět k tomu, aby se tento výjimečný projekt realizoval," nechala se slyšet ministryně Karla Šlechtová.

Vzájemnou spolupráci si za automobilku pochvaloval také její generální ředitel Radek Strouhal.

„Velice rád bych poděkoval ministerstvu pro místní rozvoj, paní ministryni Šlechtové i Moravskoslezskému kraji za spolupráci na projektu nového muzea. Za Tatru se zavazuji, že splní cíl projektu, podpořit turistický ruch v Moravskoslezském kraji a vytvořit jedinečné muzeum nejstaršího výrobce vozidel na světě," uvedl generální ředitel společnosti Tatra Trucks.

Na projektu nového Muzea automobilů Tatra spolupracují od loňského roku Moravskoslezský kraj, Muzeum Novojičínska, město Kopřivnice a společnost Tatra Trucks. Jeho výstavba by si měla podle informací automobilky vyžádat investice ve výši až 123 milionů korun. Větší část nákladů, konkrétně pětaosmdesát procent, by ale měly pokrýt finance z evropských dotací.

Ilustrační foto.
Chcete koupit parcelu na dům od města? Téměř nemožné. Situace se má ale zlepšit