Křest nového hasičského vozidla, který se v Hůrce uskutečnil před několika dny, byl velkou událostí nejen pro hasiče, ale pro celou místní část. Není divu, vždyť hasiči jsou zpravidla ti, na jejichž bedrech stojí na vesnicích starost nejen o bezpečnost, ale také o zábavu.

Hasiči a další přítomní si nejprve připomněli zemřelé hasiče při mši, kterou sloužili v kapli sv. Anny v Hůrce Petr Dokládal a Ladislav Stanečka, faráři římskokatolické farnosti Starý Jičín a Jeseník nad Odrou. Po mši svaté vyšel od kaple průvod k hasičárně, kde starosta Jeseníku nad Odrou Tomáš Machýček předal po úvodním slovu veliteli jednotky sboru Tomáši Sládečkovi klíče od nového vozidla, CAS 15/2000/120M1R na podvozku MAN TGL 12.220 4x2. Následovalo požehnání přítomnými faráři, a pak už nastala volná zábava, při které si přítomní mohli, mimo jiné, vyzkoušet jízdu v nové hasičské cisterně.

Novou cisternovou automobilovou stříkačku na podvozku MAN převzali zástupci horeckých hasičů se starostou Tomášem Machýčkem 1. října. „V ten den se i zaškolila obsluha, vozidlo jsme pojistili a provedli první zkušební jízdu. Následující den jsme vyřídili další nezbytné dokumenty a přemístili výzbroj a výstroj z Avie, která nám sloužila více než třicet let, do nového automobilu," uvedl místostarosta horeckého hasičského sboru Daniel Glogar.

Nová cisternová automobilová stříkačka je sestrojena tak, aby mohla sloužit pro běžné nasazení u sboru, a odpovídá příslušným předpisům a normám. Vozidlo může jezdit po silnicích i zpevněných polních a lesních cestách. Nástavba automobilu má nádrž na 2000 litrů vody a nádrž na 120 litrů pěnidla se samostatným čerpacím zařízením. „V nástavbě je uložena výzbroj k uhašení požáru i k zabezpečení různých technických událostí," doplnil Daniel Glogar s tím, že kabina je pro sedm členů posádky.