Náves před děrenským kulturním domem zaplnily desítky zvědavých obyvatel, kteří se krátce po desáté hodině dočkali příjezdu skutečných celebrit. Jako první se na pódiu objevili Ferda Mravenec s Beruškou, po nich přivezla černá limuzína arcibiskupa wroclavského Emila Benu s doprovodem, z další limuzíny vystoupil sám tajemný Fantomas.

„Mrzí nás, že nepřijeli avizovaní Brad Pitt s Angelinou Jolie, ale všichni jistě víte, jaké mají problémy," sdělil moderátor akce.

Ti, co přišli, ale nemuseli litovat, kapela Deep Purple doplněná o juniorskou žesťovou sekci zahrála hit Smog nad kosteleckým rybníkem, vystoupily děrenské mažoretky a po seskoku parašutisty přistál na děrenském heliportu vrtulník, jenž přivezl hosta nejvzácnějšího – samotného prezidenta Donalda Trumfa v doprovodu Pamely Anderson.

Ještě předtím ale z útrob děrenského kulturního domu vyběhli Sněhurka a sedm trpaslíků, medvěd, členové kapely Kiss a mnoho dalších známých i méně známých stvoření. Ta se po přivítání prezidenta a minikoncertu kapely Retex vydala na obchůzku vesnice. Končiny v Děrném právě začaly.