Celkem 23 pracovišť chtělo ministerstvo financí zrušit formou vyhlášky rušící územní pracoviště Finanční správy ČR. Mezi těmito pracovišti měl být také finanční úřad územní pracoviště ve Fulneku. Proto jela starostka Fulneku Radka Krištofová a starostové dalších měst, kde hrozila stejná situace, se zástupci Svazu měst a obcí ČR na jednání s ministrem Andrejem Babišem.

„Finanční správa se snaží chovat hospodárně. Především ale myslíme na lidi a jejich potřeby," uvedl mimo jiné na setkání místopředseda Vlády ČR Andrej Babiš.

Podle Radky Krištofové setkání dopadlo tak, jak už se proslýchalo před jeho uskutečněním.

„Pracoviště ve Fulneku, stejně jako v dalších uvažovaných místech, nezruší, ale omezí jeho činnost jen na dva dny v týdnu, a to na pondělí a středu. V ostatní dny, bohužel, budou ti pracovníci na jiných pobočkách. Tady zřejmě v Novém Jičíně," sdělila pro Novojičínský deník Radka Krištofová.

Budoucí měsíce ukážou…

Zároveň dodala, že zástupci ministerstva financí řekli, že připouští možnost nějaké další diskuse v případě, že dva dny nebudou postačovat. „Měli by tady být odborníci na majetkovou agendu i na daně z příjmů, aby případným zájemcům pomohli vyplnit daňové přiznání," upřesnila starostka Fulneku.

Na setkání rovněž zaznělo, že Finanční správa ČR bude hledat pro svá pracoviště nové prostory. „Pochopila jsem to tak, že by byli nejraději, kdybychom je vzali na radnici, a zřejmě ještě zadarmo. Do konce září chtějí, aby to bylo projednáno, aby měl ministr Babiš na stole výsledek, jak se bude tato záležitost v konkrétním místě řešit," pokračovala Radka Krištofová. Podle ní ale věc nebude jednoduchá. „Už jsem nad tím uvažovala a myslím si, že u nás na úřadě na umístění finančního úřadu není místo. Takže asi budeme muset něco hledat, a třeba i pronajmout," poznamenala starostka Fulneku Radka Krištofová.

Ve Fulneku sídlí pracoviště finančního úřadu ve vlastní budově. Tu zřejmě bude chtít ministerstvo financí prodat.