Do programu Restart@Siemens se od 1. září připojil také výrobní závod ve Frenštátě pod Radhoštěm, který nabídl vhodnému účastníkovi programu zaměstnání. „V souvislosti se změnou procesu vydávání ochranných pomůcek, která se u nás v závodě udála, vznikla nová pracovní pozice. Jsem rád, že jsme s pomocí Armády spásy dokázali najít vhodného uchazeče, který zároveň splňoval podmínky programu Restart@Siemens," uvedl Roman Valný, ředitel výrobního závodu ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Nový zaměstnanec firmy dostal pracovní smlouvu na jeden rok s možností dalšího prodloužení. Společnost Siemens v prvním roce hradí novému zaměstnanci také náklady spojené s bydlením a společně s neziskovými organizacemi poskytuje poradenství v oblasti financí a sociální podporu. „Závod je svými aktivitami dlouhodobě a systematicky společensky odpovědný. Každoročně podporujeme neziskové organizace v regionu a organizujeme zaměstnanecké akce spojené s dobročinnými účely. Jsme rádi, že jsme programem Restart@Siemens rozšířili společensky odpovědné činnosti. Zároveň nás těší kladné reakce na program od našich zaměstnanců a jiných organizací, se kterými spolupracujeme," pokračoval Roman Valný.

Ředitel podniku přidal poděkování starostce Frenštátu pod Radhoštěm Zdeňce Leščišinové a místnímu zastupitelstvu za poskytnutí pronájmu městského bytu, který může nový zaměstnanec využívat. „Poděkování patří rovněž zaměstnancům firmy, kteří uspořádali sbírku na vybavení tohoto bytu. Velice si této pomoci vážíme," dodal Roman Valný.

Společnost Siemens ve svých výrobních závodech zaměstnává již pět lidí, účastníků programu Restart@Siemens. Ten vznikl v roce 2015 za účelem pomoci lidem bez domova, kteří mají odhodlání a motivaci vrátit se zpět do pracovního i společenského života. „Unikátní projekt získal záštitu ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové a společnost Siemens za něj získala ocenění v soutěži TOP Odpovědná firma za sociálně prospěšný projekt," doplnila mluvčí závodu Eva Kočicová.