Už jedenadvacátý ročník kvalifikace na mistrovství republiky ve vaření guláše přivítá tuto sobotu frenštátský Autokemp. Na příchozí čekají voňavé guláše, speciality na grilu, chlazené pivo nebo míchané nápoje. Rok co rok tam ti nejšikovnější kuchaři nejen z Moravy předvádí svůj kulinářský um v přípravě nejmasovějšího z jídel. Přísná porota pak z jejich tvorby vybere to nejlepší – co do chuti, originality i pečlivosti přípravy.

Také letos je připraven takříkajíc hudební podklad. Tuto sobotu se milovníkům guláše předvede hned několik výtečných kapel, které dodají celé akci ještě pohotovější atmosféru. Velmi příjemná bude například návštěva dixielandu Ládi Kokeše a jeho Hottentots Gangu, předvede se také bluegrassová kapela Flám a odpoledne se předvedou dvě bluesockové záležitosti Klika NJ Blues a Jam Club Special.

Hlavním hostem večera budou od jedenadvaceti hodin Off Axis. „V loňském roce vydala první CD pod názvem Sidra luca, se kterým přijede i do Frenštátu. Různorodost a propojování hudebních stylů kapelu řadí do škatulky alternativní rock," řekl o nich hudební recenzent Richard Boryna. Hudba Off axis je směs rocku, world music a ještě pěkné dávky jiných stylů. Především je to pěkně melodické a plné energie. A zpěvačky, když na to přijde, umí taky pořádně zdrsnět. Jestli vás zarazil jejich název, vysvětlení je prosté. „Jsme všichni vášniví sportovci, hlavně Míša, Honza a Matěj, milujeme jízdu v boulích. V době, kdy jsme začali skákat trik off axis, o názvu bylo rozhodnuto," prozradil v rozhovoru pro server rock.cz jeden z muzikantů kapely Michal Beseda.

K dispozici bude ale také celá řada dalších atrakcí v rámci doprovodného programu. Gulášové slavnosti se konají ve frenštátském Autokempu v sobotu 28. července od půl desáté dopoledne. (mer)