„Celkem bude tato akce stát více než jedenáct milionů korun bez DPH, spoluúčast města bude do dvou a půl milionu korun," upřesnila na pondělním zasedání frenštátských zastupitelů starostka Frenštátu pod Radhoštěm Zdeňka Leščišinová a dodala, že práce na úpravách okolí, parkoviště, komunikací, veřejného osvětlení a zeleně budou pokračovat ještě nějakou dobu.

První ohlasy, které na zastupitelstvu zazněly, se netýkaly tolik samotné zastávky, jako spíše nedalekého přejezdu přes hlavní silnici mezi Frenštátem pod Radhoštěm a Rožnovem pod Radhoštěm. Z více úst zaznělo, že závory byly stažené i patnáct minut a začaly se tvořit kolony vozidel. „Bylo to údajně kvůli poruše, slíbili, že to bude v co nejkratší době opravené," sdělila starostka Frenštátu pod Radhoštěm.

Zastávka Frenštát pod Radhoštěm město na trati mezi Frenštátem pod Radhoštěm a Veřovicemi měla být hotova nejpozději do 20. října, ale její realizace se opět trochu oddálila.

„Správa železniční dopravní cesty musí znovu požádat o nové územní rozhodnutí z toho důvodu, že musí prodloužit nástupiště zhruba o čtyřiadvacet metrů," vysvětlil na jednom z dřívějších zasedání zastupitelstva Zdeněk Bartoš, vedoucí odboru investic a správy majetku Městského úřadu Frenštát pod Radhoštěm.

O stavbě železniční zastávky, která už dnes stojí v blízkosti gymnázia a průmyslové školy v Rožnovské ulici, se ve Frenštátě pod Radhoštěm hovoří déle než deset let. Několikrát se dokonce objevila v platných jízdních řádech, ale z její stavby vždy z nějakých důvodů sešlo. Frenštátští si od zastávky slibují zlepšení dostupnosti do centra města pro obyvatele z okrajových částí i z okolních obcí a měst.