Ve třech dotačních programech, podpora sportovní a tělovýchovné činnosti, podpora zájmové činnosti a podpora obnovy objektů v městské památkové zóně byly rozděleny finanční prostředky v celkové objemu více jak 2 915 700 korun.

„V dotačních programech na podporu sportu a tělovýchovy a zájmových činností zastupitelé schválili dotace na celoroční činnost a první kolo jednorázových akcí. V rámci druhého kola mohou ještě zájemci podávat žádosti o dotace na jednorázové akce či projekty v srpnu letošního roku,“ upřesnil Robin Gebauer, referent odboru vnějších vztahů MěÚ Frenštát pod Radhoštěm. Termín pro podávání žádostí do druhého kola je pak stanoven od 16. 8. 2021 do 27. 8. 2021.

Souprava Push-Pull.
OBRAZEM: Ve Velimi pokřtili nový push-pull Frenštát a Ostravu

V oblasti sociálních služeb a navazujících aktivit město v roce 2021 vyplatilo prostřednictvím Fondu sociálních služeb dotace v celkové výši 4 139 900 korun. „Rozvoj sociálních služeb a jejich podpora je nezbytná. Vývoj populace a prognostická čísla ukazují, že populace bude do budoucna stárnout, což bude mít významný vliv na požadavky v oblasti zdravotnictví a sociálních služeb. Rozšiřují se také sociální služby pro osoby se zdravotním handicapem,“ doplnila Jana Prášková, vedoucí odboru sociálních věcí MěÚ Frenštát pod Radhoštěm. V současné době navíc probíhá dotazníkové šetření potřeb frenštátské veřejnosti týkající se sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením – odkaz na dotazník zde, v listinné podobě na odboru sociálních věcí či recepci úřadu.

Městská knihovna ve Frenštátě pod Radhoštěm připravila na léto novou geolokační hru s názvem Na stopě. Po Frenštátě a okolí knihovna ukryje několik krásných nových knih pro děti i dospělé a kniha pak zůstává šťastnému nálezci.
Prázdniny. Knihovna ve Frenštátě láká na "kešky". Hledají se knihy

„Pokračujeme v podpoře různých sportovních a zájmových organizací působících na území našeho města a pro naše občany, podporujeme fungování sociálních služeb, přispíváme na obnovu objektů v městské památkové zóně a rozhodně počítáme s podporou i v roce 2022, konkrétní výše podpory však bude záviset na vývoji ekonomiky, chtěli bychom zachovat letošní objem financí" nastínil Jiří Unruh, místostarosta města.

Veškeré dokumenty týkající se poskytování dotací z rozpočtu města počínaje vyhlášenými dotačními programy, pravidly, formuláři pro žádosti o dotace a vypořádání dotace včetně vzorů veřejnoprávních smluv naleznou žadatelé na webových stránkách města www.mufrenstat.cz.

Zájemci se mohou telefonicky, písemně či osobně obracet na odbor vnějších vztahů, pana Robina Gebauera, se všemi dotazy k upřesnění podmínek jednotlivých dotačních programů, individuálních dotací, k vyplňování formulářů apod.