Poprvé se dveře do zdejšího biografu otevřely 25 prosince roku 1931 zásluhou frenštátských sokolů a přesně o osmdesát let a jeden den později bude v kině v Tyršově ulici opět rušno. Oslavy budou od 19. hodiny probíhat originálním způsobem.

„Gratulanti, kteří přijdou frenštátskému kinu popřát, se mohou hned po slavnostním zahájení těšit na divadelní hru Olgy Scheinpflugové Okénko, kterou speciálně pro tuto příležitost sehraje frenštátská divadelní společnost Waterloo,“ nastínil ředitel frenštátského městského kulturního centra Marian Žárský.

Hned poté se na filmovém plátně kino vrátí do dob svého vzniku, neboť se bude promítat němý hororový snímek Kabinet doktora Caligariho režiséra Roberta Wienea z roku 1920. Celý večer se ponese v historickém duchu a diváky jím bude provázet principál společnosti Waterloo Martin Trubač.

„Kino ve Frenštátě pod Radhoštěm se těší velké oblibě. Nejde totiž pouze o kinosál, ale také o sál divadelní a zároveň místo, kde se pořádají důležité společenské akce,“ rozvedl Žárský. Ředitel centra zároveň připomněl, že již brzy budou zastupitelé rozhodovat o tom, zda se bude v příštím roce digitalizovat, či nikoliv. „Zjednodušeně se dá říci, že půjde o jeho bytí, či nebytí. V tomto duchu je oslava osmdesátého výročí kina více než symbolická,“ podotkl Marian Žárský. V letošním roce proběhly dvě ankety, kterých se zúčastnilo bezmála osm set respondentů. Devadesát procent z nich vyjádřilo digitalizaci a zachování kina podporu.