Samotná e-aukce trvala přesně půl hodiny, během které se městu podařilo dosáhnout na kontokorentním úvěru roční úrokové sazby ve výši 3,39 procenta.

U úvěrového rámce bylo dosaženo roční úrokové sazby 3,07 procenta.

„Elektronická aukce je samozřejmě jen třešinkou na dortu v rámci celého systému CENTREs, který zajišťuje nejen dynamické porovnání nabídek formou e-aukce, ale i elektronizaci celého procesu veřejné zakázky a průběh v souladu s aktuálně platnou legislativou," uvedl ředitel společnosti eCENTRE Vítězslav Grygar.

„Jsme velice rádi, že se formou elektronické aukce podařilo získat pro město tak výhodný úrok," dodala starostka Fulneku Jana Mocová.

Město chce podle ní peníze z úvěru použít především na dofinancování akcí, na které už získalo dotace.

„Jedná se například o dofinancování projektu Vodovod Fulnek Vlkovice, Energetické úspory objektu Základní školy J. A. Komenského nebo třeba Modernizace dětských hřišť," upřesnila dále starostka. Fulnek pravidelně využívá systém elektronických aukcí k řešení veřejných zakázek. Snaží se tak zprůhlednit jejich zadávání a zároveň dosáhnout maximálních možných úspor.

Princip soutěžení veřejných zakázek prostřednictvím elektronických aukcí městu vyhovuje a podle Jany Mocové přinesl už nemalé úspory. Vedení Fulneku chce v nastoleném trendu i nadále pokračovat.

„Systém elektronických aukcí máme v plánu využít i na nákup kancelářských potřeb, potravin do školních jídelen a dalších služeb, které lze tímto způsobem pořídit za výrazně sníženou cenu," hovoří o svých záměrech Jana Mocová.