Fulnek je městem, které se může pyšnit řadou památek, jež má ve svém vlastnictví. O převodu další památky, Knurrova domu, se v současné době jedná. A právě to byl důvod, proč se Pavlíček, jenž se o památky a jejich údržbu staral, již když působil jako místostarosta, dotázal na případné využití Knurrova domu. „Pokud město dům získá, bude tam ještě v příštím roce probíhat výuka speciální školy,“ zmínil se místostarosta Jaroslav Štekbauer a dodal, že na budoucím vedení města bude záležet, pro jaké využití se rozhodne.

Nato Pavlíček pokračoval a sdělil, že od počátku roku Fulnek navštívilo 37 výprav, celkem 872 lidí. „Bylo to za účelem poznání města, památek a podobně. Musím se přiznat, že už velice nerad provádím, poněvadž se stydím,“ naznačil Pavlíček a hned uvedl důvody. „Například skutečnost, že z náměstí je možno vystoupat do lesoparku, již neplatí Dnes by se spíše hodilo říci do pralesa. Když vystoupíme k Černé věži, historické zvonici, tak tam začíná hrůza a děs,“ pokračoval Pavlíček.

Po chvíli připomněl, že v roce 2002, poté co se začala po povodních bortit opěrná zeď u zvonice a hrozilo zřícení věže na uměleckou školu, město zeď opravilo a provedlo další úpravy. „Kolem věže byl nízký trávník a vysazené okrasné dřeviny. Prostranství mezi lidovou školou bylo vyčištěné a osázené. Dnes jsou tam opět náletové dřeviny, takže aspoň na ty pozemky města bychom se měli zaměřit,“ upozornil Pavlíček. „Jsme výjimkou v okrese v tom, že tolik památek, co máme na takové malé ploše městečka, nemá nikdo,“ poznamenal Pavlíček.

S kritikou se přidala i zastupitelka Karla Exnerová. „Měli jsme tu na návštěvě zástupce z družebních Súčan. Pozvali jsme je do zvonice, a bylo to strašné. Schodiště samotné již je hrůza a v té zvonici jsou pavučiny a návěje listí. To není pěkné,“ uvedla Exnerová.

Místostarosta ji upozornil na to, že když někoho zvali do objektu, který je tři roky zavřený, měli přepokládat, že tam budou pavučiny. „Zřídili jsme technické služby teprve nedávno a musíme to vychytat. Prosím vás, buďte trpěliví,“ požádal Štekbauer.

Přisadil si ale i další zastupitel, Milan Raška. „Viděl jsem v televizi pořad, ve kterém se profesor Gebauer chlubil, že ve Fulneku dělal výstavu. Řekl, že se diví, že takové městečko nevyužívá tolik památek a neprosazuje cestovní ruch,“ uvedl Raška, Štekbauer si Raškova slova nejprve vztáhnul jako kritiku na sebe, pak ale řekl, že až bude dálniční přivaděč, věří, že ve Fulneku nastane zvýšení cestovního ruchu.