Zastupitelé Oder na svém 24. zasedání projednávali bod s názvem Převod pozemků v katastrálním území Kamenka a Tošovice. Zmíněná plocha je ušita na míru Josefu Heinovi, majiteli tošovického zábavního areálu Heipark. V budoucnu by chtěl služby areálu rozšířit o golfové hřiště, jehož část by měla stát právě na těchto pozemcích. Sám Hein však přiznává, že zatím není ani v polovině.

V seznamu pozemků, vybraných pro část golfového hřiště, se podle starosty Oder Pavla Matůšů objevily také pozemky problémové. „Proto jsem chtěl, aby na posledním zasedání rady proběhlo jednání, kde se měl objevit určitý kompromisní návrh,“ uvedl do obrazu přítomné zastupitele starosta. Ten také nastínil, že případné neschválení převodu pozemků by vedlo k prodlení Heinova projektu. „Sáhněme si na srdce. Jestli by bylo to, co by se vybudovalo v Tošovicích špatné a nepřispělo by to městu, tak pro to v žádném případě ruku nezvednu. Ale za ty roky, co jsem tady, tak nevím, jestli někdo proslavil město tak, jako areál v Tošovicích,“ poukázal Matůšů.

Na zasedání se dostavil také podnikatel Hein, aby zastupitelům připomněl závažnost jejich rozhodnutí. „Potřebuji vědět, jestli mám pokračovat nebo ne. Musíme si uvědomit, že těch asi patnáct hektarů, které snad projdou, není celková výměra hřiště. Nemůžu začít stavět dříve, než budu mít všechny pozemky,“ dodal Hein. „Je to tak velká investice, a tak zásadní pro mě, že dokud nebudu mít jasno, nemůžu do toho jít. My se tady sice dohodneme, že uděláme krok A, ale vyzývám k tomu, abychom hledali řešení i pro krok B. Všichni mi fandíte, ale to je trochu málo,“ pronesl Hein.

Realizace projektu golfového hřiště se pohybuje v řádu let. „Podnikám všechny kroky k tomu, abych byl v souladu s územním plánem,“ ujistil Hein a přiznal, že je v časové tísni vzhledem k regulačnímu mechanismu golfových hřišť v republice. „Pokud pozemky schváleny budou, má projekt reálnou šanci na úspěch,“ uzavřel Hein. Tréninkové a veřejné hřiště by podle něj mohlo být vystavěno do tří let. Profesionální hřiště je zatím v nedohlednu.

Zastupitelé nakonec Heina podpořili a rozhodli o převodu pozemků s doplněním, že pokud územní rozhodnutí na golfový areál nebude v právní moci do deseti let, nabídne Hein pozemky o stejné výměře za stejných podmínek.