Soutěž se konala o uplynulém víkendu v Městské sportovní hale ve Frenštátě pod Radhoštěm a jak uvedla Silvie Šrubařová, pedagog volného času z CVČ Astra Frenštát pod Radhoštěm, zúčastnilo se téměř 700 vystupujících všech věkových kategorií. „Podobný počet jsme zaznamenali i v diváckém sektoru,“ poznamenala Silvie Šrubařová a dodala, že letošní ročník posunul hranice návštěvnosti zase o kus výše.

Soutěžilo se v kategoriích street dance, disco dance, show dance, zumba, různé a novinkou letošního ročníku byla kategorie baby. „Ta byla doslova balzámem nejen pro oči, ale i pro duši. Vystupovaly zde děti od tří do šesti let bez omezení stylu tance,“ upřesnila Silvie Šrubařová.

Všechna vystoupení hodnotila odborná, přísná, ale usměvavá porota, jejímiž členy byli trenér a porotce českomoravské taneční organizace a českého svazu tanečního sportu Dušan Vlach, absolventka JAMU a učitelka tance Jana Gajdošíková, lektorka a spoluchoreografka taneční školy a členka dancehallové crew Gyals Unity, tanečnice Martinou May Vlachová.

„Celkem sportovní halu rozdunělo a roztančilo osmapadesát zajímavých a originálních choreografií. Všichni vystupující ať se umístili na kterémkoliv místě, získali balíček dobrot a dárků od partnerů soutěže. Těmi bylo město Frenštát pod Radhoštěm, Informační centrum a Astra, centrum volného času. Jako letošní překvapení pro všechny vystupující bylo připraveno skládající frisbee s logem FREN DANCE,“ doplnila Silvie Šrubařová.

Nejmodernější technologie zobrazení využívající fluorescenci pomůže snížit v Nemocnici Nový Jičín výskyt pooperačních komplikací a zpřesnit diagnostiku v Nemocnici Nový Jičín.  
Fluorescence usnadňuje lékařům diagnostiku