Netopýrovi se ve výhodné pozici v horním rohu na kovové části proskleného vstupu zřejmě natolik zalíbilo, že přes noc nikam neodletěl a zůstal na místě.

Chvílemi spal a chvílemi pozoroval, jak jsou profesionální hasiči šikovní.

Nové bydliště však pro něj nebylo moc bezpečné. Hasiči mu proto začali hledat jiné místo. „Důvod byl jednoduchý vstupní dveře jsou velice frekventované a snadno by se mohlo stát, že by netopýr došel k úhoně. O možném úleku či zděšení z okřídlené myši u některých hasiček nemluvě," řekl k neobvyklé situaci Petr Kůdela, tiskový mluvčí krajských hasičů. Požárníci nejprve kontaktovali pracovníky záchranné stanice živočichů z Bartošovic, kteří jim poradili, jak s netopýrem nejlépe manipulovat a kam jej přemístit.

„Samotný zásah hasičům zabral necelých pět minut. Po poradě s odborníky netopýra opatrně v rukavicích přemístili na vhodnější místo, konkrétně na nedaleký strom. Netopýrovi se evidentně buzení ze spánku nelíbilo, svou nelibost po dobu nuceného vystěhovávání doprovázel pískáním a prskáním," konstatoval dále Petr Kůdela a dodal, že po usazení na větvičce stromu zvířátko přestalo projevovat svou nelibost a pokračovalo ve spokojeném odpočinku. „Třeba usoudil, že u zídky méně fouká a že při kvalitnějším maskování listy stromu bude moci sledovat náročnou práci i odpočinek hasičů déle," myslí si Kůdela.