V rámci poskytnutí dotace klubu byla sepsána rámcová smlouva mezi městem Kopřivnicí a Klubem házené Kopřivnice pro extraligovou soutěž házené mužů v České republice.

Smlouva bude platná na období let 2016 až 2020. Zásadní podmínkou vedení města je ovšem to, že se musí kopřivnický klub udržet v nejvyšší soutěži.

Účast doloží

„V každém kalendářním roce by klub obdržel dotaci ve výši 650 tisíc korun. Dotace by byla poskytnuta ve dvou splátkách na základě dokladu o účasti v extralize házené mužů České republiky v dané sezoně," vysvětlil Miroslav Kopečný, starosta města Kopřivnice.

Cílem dlouhodobé smlouvy je rovněž skutečnost, že by se nemuselo každoročně řešit a diskutovat na zasedáních, zda klub v daném roce podpořit, či nikoliv. „Ze strany města je tam také podmínka, že bude klub propagovat město a dělat reklamu Kopřivnici v rámci celé České republiky," nastínil další podmínku ve smlouvě Miroslav Kopečný.

K projednávanému bodu měla připomínku zastupitelka Dagmar Jančálková, kterou zajímalo, co se stane ve chvíli, kdy se klub do extraligy neprobojuje, a smlouva již bude podepsána na dané čtyři roky. Odpovědi se ujal Miroslav Kopečný, jenž znovu upozornil, že klub bude muset v příslušném roce dokládat listinu o tom, že je účastníkem právě nejvyšší soutěže v házené. Na závěr diskuze dodal: „Pokud klub nepostoupí a spadne ze soutěže, příslušnou podporu nedostane."

Zastupitelé nakonec tuto rámcovou smlouvu schválili, a to devatenácti hlasy z možných jednadvaceti.

Čtvrtečního zasedání zastupitelstva města se zúčastnil také manažer Klubu házené Kopřivnice Miroslav Bartoň, jenž následně přítomným zastupitelům poděkoval a zdůraznil, že se budou snažit v extralize udržet a být viděni.

Kopřivnický klub, který byl založen již v roce 1959, má aktuálně v soutěži, po čtrnáctém kole, osm bodů. To mu doposud zajistilo v tabulce deváté až desáté místo, o které se dělí společně s klubem Tatran Litovel.

Ivana Reková