Nebude to trvat dlouho a na internetových stránkách Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) se objeví nabídka na prodej objektu bývalého „Jéčka" v ulici Vančurově v Novém Jičíně. Dříve místo vyhledávané především o víkendech mladými zeje již dlouhé roky prázdnotou. To se nevalně projevilo na současném stavu objektu, který je nechán napospas přírodním živlům. Děravá střecha a propadlé stropy jsou jen zlomkem katastrofálního stavu.

Nikdo neprojevil zájem

Situace by se však mohla brzy změnit. Poté, co musela novojičínská radnice budovu vrátit státu, je jen otázkou času, kdy bude vyhlášena prodejní nabídka. S variantou, že bude mít o objekt zájem některý státní institut, se příliš počítat nedalo. Nyní tedy přichází ÚZSVM s konkrétní nabídkou. „Dne 20. srpna byla ředitelem Územního pracoviště Ostrava ÚZSVM schválena minimální kupní cena pro první kolo výběrového řízení ve výši 8,051 milionu korun," informoval Deník Karol Siwek z ÚZSVM, s tím, že prodejní podmínky i s kupní cenou budou vyvěšeny na webu ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku. Než se však přistoupilo k tomuto kroku, musel ÚZSVM podle zákona oslovit organizační složky státu.

Celkem jich bylo osmadvacet a k tomu putovala nabídka k jedné příspěvkové organizaci. Ve všech případech však pracovníci úřadu slyšeli shodně: Děkujeme, ale o tento objekt nemáme zájem. A zájem nelze očekávat ani od novojičínské radnice, která měla J-klub ještě donedávna ve svém vlastnictví, ale protože nedošlo k jeho opravě, musela objekt vrátit. Dostala ho od Fondu dětí a mládeže s podmínkou, že v něm vznikne zařízení pro mladé. Nestalo se, a tak dospěla situace k současnému vztahu. „Město v této chvíli o koupi J-klubu vůbec neuvažuje. Osm milionů se mu zdá vysoká cena s ohledem na to, v jakém stavu ta budova je," tlumočila názor vedení Nového Jičína jeho mluvčí, Marie Machková. ÚZSVM si nenárokuje žádnou podmínku ohledně budoucnosti objektu. Co se tak s ním stane, je velkou neznámou. Není ani vyloučeno, že se kupec nenajde. V tom případě proběhne další výzva, poté případně další a další, dokud se zájemce nenajde. Samozřejmě lze předpokládat, že s počtem výzev by cena za nemovitost v centru Nového Jičína klesala.