Jiří Raška na posledním jednání frenštátských zastupitelů nejprve vedení města poděkoval za uspořádání akce, při níž vyhlásili nejlepší sportovce roku ve Frenštátě pod Radhoštěm. Poté se ale pustil do kritiky financování sportu. „Podpora sportu ve městě není adekvátní,“ naznačil Raška. Poté již začal uvádět konkrétní čísla. V roce 2007 podle něj město vyčlenilo celkově na granty 2,075 milionu, přičemž na sport šel milion a půl.

Loni sportovci požadovali celkem 1,9 milionu korun, dostali 1,429 milionu korun, ostatní žadatelé obdrželi 1,323 milionu ko­run.

Raška uvedl, že pro letošek jsou požadavky v celkové výši 3,856 milionu korun. Komise ale měla k dispozici 1,75milionu korun a navrhla, aby sportovci dostali celkově 1,123 milionu korun a 627 tisíc ostatní žadatelé. „Uvádím to pro srovnání. Jak to tak vidím, pořád to jde se sportem dolů,“ upozornil Raška a dodal, že by chtěl upozornit na skutečnost, že Frenštát pod Radhoštěm se může pochlubit šestnácti účastníky olympijských her, řadou medailistů z těchto her i řadou mistrů světa. „Ať už to byli členové členové klubů nebo odchovanci. Myslím si, že kdyby se dělala nějaká taková statistika, tak patříme k nejúspěšnějším městům v republice, co se týká sportovní reprezentace,“ pokračoval Raška.

Olympijský vítěz ve skoku na lyžích z Grenoble v roce 1968 poté připomněl, jak byl nedávno na vyhlášení nejlepšího sportovce okresu v Bílovci a tam se mimo jiné dozvěděl, že TJ Bílovec, která sdružuje asi deset oddílů sportu má pro letošek od města 1,2 milionu korun. „Fotbalisti některé další sporty jsou bokem. Přitom Bílovec je menší než Frenštát, ale na sportu se podílí aktivně,“ poukázal Raška.

Starosta Frenštátu Stanislav Hrabovský upozornil, že veškerý tok peněz je závislý na tom, co město obhospodařuje. „Máme aquapark, kemp a podobně,“ poznamenal starosta. Toho doplnila místostarostka Zdeňka Leščišinová, když uvedla, že v žádostech, do padesáti tisíc korun, které schvalovala městská rada, činil podíl sportu 49,2 procenta. „Kultura tvořila osmnáct procent, cestovní ruch patnáct procent,“ vypočetla Leščišinová a doplnila, že na sport jde celkově více než 61 procent z dotací města na volnočasové a další aktivity. Když poté omluvně řekl zastupitel Alois Jaroš, že komise měla na rozdělení menší balík peněz, než jindy, nadhodil možnou variantu řešení zastupitel Jan Břuska. „Od příštího roku by měl být základ na přerozdělení na všechny granty tři procenta z rozpočtu,“ řekl.