Kabelky retro i moderní, ušité z různých materiálů, odlišného designu i barev. Taková byla letos nabídka ve druhém ročníku kabelkového bazaru, který v pátek 9. března v obecním sále v Bartošovicích uspořádala Základní škola Bartošovice ve spolupráci s obcí a komunitní školou.

Výtěžek z akce věnují organizátoři stejně jako v minulém roce na nákup potřeb do školní družiny.

„Loni to bylo docela úspěšné, vydělali jsme asi 2 350 korun, tak jsme si říkali, že to zkusíme letos znovu,“ uvedla za pořadatele učitelka bartošovické školy Jitka Buchlovská a dodala, že v prvním ročníku věnovali utržené peníze na nákup her a stavebnic do školní družiny. Výtěžkem z letošního bazaru by podle jejich slov tentokrát chtěli podpořit pořízení sportovních věcí a náčiní pro děti.



A jak se k pořádání kabelkového bazaru vůbec dostali? „Tu myšlenku mi vnukla jedna kamarádka, která také pořádala kabelkový bazar a vydělali na něm na nějaké potřeby pro děti do školy. Tak mi to přišlo jako výborná myšlenka. Rozhodli jsme se tedy něco takového udělat taky s paní asistentkou, která je zároveň vychovatelkou školní družiny,“ vysvětlila vznik této možná tradiční akce v Bartošovicích její pořadatelka s tím, že zatímco loni nasbírali přes sedmdesát kabelek, letos už jich bylo zhruba o třicet více.

Zájemci si tak měli možnost vybrat z opravdu různorodých kabelek, které se prodávaly za jednotnou cenu 50 korun. V některých z nich se navíc ukrýval drobný dárek pro radost.

Vystaveným kabelkám neodolala ani samotná pořadatelka bazaru, která si letos obohatila svou sbírku o dva „kousky“.

„Jsem spíš typ, který si pořídí nějakou velice funkční kabelku, a tu nosí téměř až do roztrhání. Tím, že tady byla ta možnost, tak jsem si loni pořídila i „kousky“, které se trošku vymykají, například barevně. Loni jsem šla do oranžové kabelky, takže to bylo takové docela výrazné v mém případě,“ poznamenala Jitka Buchlovská.

Kabelky, které se na bazaru neprodaly, věnují pořadatelé Charitě Broumov v jarní sbírce.