Nově vybudované Městské kluziště ve Sportovním areálu Pod Horečkami ve Frenštátě pod Radhoštěm přivítalo své první návštěvníky v sobotu 23. prosince loňského roku. Od té doby ho navštívilo okolo 3400 aktivních bruslařů.

První čtyři dny bylo bruslení pro návštěvníky kluziště zdarma.

„Díky mimořádnému nasazení všech zainteresovaných osob, včetně dodavatelů a zaměstnanců města, se podařilo zajistit otevření kluziště ještě před Vánocemi, a dát tak veřejnosti malý dárek v podobě jeho provozu, i když prozatím ještě zkušebního,“ uvedla starostka Frenštátu pod Radhoštěm Zdeňka Leščišinová.

„Občas se ještě potýkáme s problémy a nedostatky spojenými s běžným provozem kluziště, které jsou však pro nás nové. Snažíme se je vždy co nejrychleji odstranit,“ doplnil Jiří Štefek, vedoucí Správy městských sportovních zařízení.

Ilustrační foto
Bombu v baru policie nenašla. Volajícího anonyma ale ano

Tak jako v minulosti, když ještě ve městě bylo staré kluziště, i na tomto si pořádně zabruslí školáci i předškoláci. Správa městských sportovních zařízení, která zajišťuje provoz kluziště, chystá rozvrh bruslení pro školy a školky. Zájem projevily mateřské, základní i střední školy nejen z Frenštátu pod Radhoštěm, ale i z obcí z blízkého okolí.

„Zvlášť tuto zimu, kdy nejsou příznivé podmínky pro ostatní zimní sporty, lidé oceňují možnost provozování další sportovní aktivity. Navíc je to pod širým nebem, na čerstvém vzduchu,“ dodal Jiří Štefek.

Frenštátští připravují další možnosti rozvoje sportovního areálu, přičemž hledají dotační zdroje. O možné druhé etapě rozvoje areálu, která by měla vést k jeho využití pro veřejnost po celý rok, a o jejím rozsahu rozhodnou městští zastupitelé.

V současné době se na kluzišti ve Frenštátě pod Radhoštěm bruslí každý den v cyklech dlouhých hodinu a půl, vždy od 8, 10, 14 a 16 hodin. K dispozici je nově také brusírna.

Skvělé druhé místo mezi kamiony vybojoval Tomáš Tomeček z Příbora v letošním ročníku závodu Africa Eco Race 2018.
Tomeček řádil! V Dakaru bral stříbro