Zájemci, kteří se do ní přihlásí, budou mít za úkol přečíst v období od března do listopadu co nejvíce knih, přičemž za každou přečtenou knížku získají do své hrací karty bod v podobě nalepovací hvězdičky. Soutěží se ve dvou kategoriích žáci 1. až 3. tříd a 4. až 5. tříd.

Registrovat se je možné přímo v knihovně, kde účastníci také obdrží potřebnou hrací kartu. Knihovna však upozorňuje, že soutěž má několik pravidel. Do bodování se započítávají například pouze knihy se speciálním barevným označením a v jeden den si mohou čtenáři vypůjčit pouze dvě tyto publikace. Poté by je měli vrátit zpět do knihovny do jednoho měsíce od výpůjčky. Pro získání hvězdičky musí také zodpovědět kontrolní otázku.

„Vítězem se stane ten, kdo přečte nejvíce označených knih a nasbírá nejvíce hvězdiček. Soutěž bude ukončena v úterý 20. listopadu a vyhlášení výsledků proběhne v knihovně na sídlišti u příležitosti Dne pro dětskou knihu v sobotu 1. prosince,“ uvedli k soutěži její pořadatelé s tím, že výherci se mohou těšit na zajímavé ceny.

Nabídka kabelek byla opravdu bohatá, na své si tak přišel každý.
Kabelkový bazar uspořádala škola už podruhé