Městská knihovna ve Frenštátě pod Radhoštěm má být uzavřená od pondělí 20. srpna až do pátku 14. září 2018. „Důvodem je povinná revize knihovního fondu. Knihovní fond městské knihovny čítá desítky tisíc výtisků,“ sdělila Iva Vašendová, tisková mluvčí města Frenštát pod Radhoštěm, a doplnila, že v době uzavření knihovny budou všechny výpůjčky automaticky prodlouženy.

„Naše knihovna má v současnosti knihovní fond o velikosti necelých šedesát tisíc výtisků. Počítají se zde knihy, noviny, časopisy, deskové hry a audioknihy. Samotných knih je okolo sedmapadesáti tisíc,“ upřesnila Edita Golová, vedoucí frenštátské městské knihovny.

Den se záchranáři ve Frenštátě pod Radhoštěm.
OBRAZEM: Den se záchranáři ve Frenštátě pod Radhoštěm

Lidé nemusí mít obavy, že jim v této době přijde upomínka za nedodržení výpůjční lhůty. Všechny výpůjčky budou automaticky prodlouženy. „Pokud však někdo bude chtít knihy vrátit, může využít naši Biblioschránku, která je umístěna u bočního vchodu do budovy kulturního domu,“ doplnila vedoucí.

Provádění revize je povinné. Ukládá ho zákon č. 257/2001 Sb., o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických a informačních služeb. „Revize pro velikost naší knihovny, vychází se z počtu publikací v knihovně, se provádí jedenkrát za pět let,“ uzavřela Edita Golová s tím, že poslední revize byla ve frenštátské knihovně na jaře 2013.

Ilustrační foto.
Během pár minut srazily vlaky v kraji dva muže. Jeden na místě zemřel