Kulturní srdce Fulneku. Tím by se v následujících letech měl stát tamní Knurrův dům. Přestože se objekt v současné době rekonstruuje, v opravené části v pátek 6. června slavnostně otevřeli Komenského kavárnu.

V rámci slavnostního zahájení provozu odhalilo vedení města, v čele se starostkou Fulneku Janou Mocovou,, sochu Jana Amose Komenského. Na tu se ve městě pořádala veřejná sbírka. Ta ovšem nedopadla tak, jak si město představovalo. „Popravdě se ve sbírce moc peněz nesešlo. Sochu tak zaplatilo město," přiznala Jana Mocová a s úsměvem dodala: „Což ale ve výsledku nevadilo, protože se na ni peníze našly a podle prvotních reakcí jsou s odvedenou prací akademického sochaře Igora Kitzbergera všichni spokojeni."

Reakce těch, kteří do prostor, v nichž ještě před časem sídlila cvičná kuchyně zvláštní internátní školy a byt domovníka, zavítali, potvrzovaly slova fulnecké starostky. „Pěkné to je, jen mi pan Komenský připadá trochu zasmušilý," zhodnotil sochu jeden ze starších pánů a hned dodal: „Čemuž se ostatně není co divit. Po tom, co jsem slyšel, co všechno si zažil, k úsměvům moc důvodů neměl."

Zatímco na soše Komenského, která se po dokončení rekonstrukce Knurrova domu přestěhuje do jeho atria, kde ji budou moci obdivovat všichni návštěvníci objektu, úsměv člověk nenašel, ostatní přítomní úsměvy nešetřili. „Líbí se mi, že se město snaží tento dům vzkřísit. Poté, co se na náměstí zavřelo kdeco, z centra zmizel život. Tak snad se sem zase vrátí," řekla paní Anna.

Vyslovené přání vzápětí posvětila i sama Jana Mocová: „Celý komplex bychom v budoucnu rádi viděli jako centrum určené k setkávání našich obyvatel. Měla by tady být knihovna, Fulnečka, klubovny, muzeum Fulneku. Atrium bude nejen čestným místem, ale také prostorem, kde si všichni budou moci naši novou sochu prohlédnout."