Milovníci památek a historie tak mají o nadcházejícím prodlouženém víkendu poslední možnost navštívit tuto barokní perlu Novojičínska.

V neděli 30. října v 15 hodin mohou zájemci absolvovat také netradiční prohlídku zámku s kastelánem, jenž mimo jiné přiblíží i končící unikátní výstavu Dědictví rodiny Schindlerů z Kunewaldu.

„Před necelými čtrnácti dny doputovaly na zámek z rakouských Korutan další vzácné předměty z pozůstalosti rodiny Schindlerů z Kunewaldu, dědiců hraběnky Marie Walburgy. Nechybí mezi nimi například drahocenný broušený pohár Friedricha Emila Schindlera nebo obraz jeho nejmladšího syna Maxmiliána. Doplnily tak téměř tisícovku předmětů, které na zámek byly získány z unikátní pozůstalosti rodiny v loňském a předloňském roce," uvedl kastelán Jaroslav Zezulčík, jenž také doporučil zájemcům si komentovanou prohlídku zarezervovat v předstihu, a to buď na adrese kunin@muzeumnj.cz nebo na telefonním čísle 556 749 420.

HORKÁ TEČKA NA ZÁVĚR „Účastníci prohlídky a letošní vůbec poslední návštěvníci zámku jsou pak zváni do zámecké restaurace U Dobré hraběnky, kde jako poděkování za návštěvu obdrží sklenici horkého grogu či jiného horkého nápoje," doplnil na závěr kunínský kastelán. Od pátku 28. do neděle 30. října provoní zámeckou restauraci také zvěřinové speciality.