Nové sportovní hřiště nechalo město Frenštát pod Radhoštěm vybudovat v areálu bývalé školy v místní části Kopaná. Před několika dny toto nové hřiště předali zástupci města spolku Klubu důchodců a přátel školy na Kopané, který bude ve spolupráci s městem zajišťovat provoz hřiště.

Hřiště má plochu 390 metrů čtverečních, která je pokrytá umělou trávou vhodnou pro různé sportovní aktivity. „Vzhledem ke stávajícím klimatickým podmínkám a příchodu zimních měsíců bude hřiště pro veřejnost zpřístupněno pravděpodobně až na jaře příštího roku,“ poznamenala Iva Vašendová, tisková mluvčí města Frenštát pod Radhoštěm.

Ilustrační foto.
Sbírka vršků má pomoci Andrejce k chodítku

Celkové náklady na výstavbu hřiště dosáhly výše 815 tisíc korun. Zhotovitel stavby použil na povrch hřiště umělou trávu s křemičitým vsypem typu Play Comfort. „Rozměry a povrch hřiště byly s ohledem na místní podmínky navrženy tak, aby bylo možné hřiště využívat co nejširší skupinou obyvatel pro různé druhy sportovních aktivit, zejména pak pro minikopanou, volejbal, nohejbal a další druhy rekreačních sportů,“ uvedla Marie Bolcková z odboru investic a rozvoje Městského úřadu Frenštát pod Radhoštěm.

Tak jako jiná hřiště tohoto druhu i to „kopanské“ bude mít vlastní provozní řád, který je v přípravě a jeho konečné znění schválí rada města. „Je to již druhé hřiště, které v našem městě vzniklo z iniciativy a za spolupráce našich občanů. Doufám, že se stane dalším místem, které přispěje nejen k lepšímu sportovnímu vyžití, ale bude i místem, kde spolu budou společně trávit čas celé rodiny napříč generacemi,“ sdělila starostka Frenštátu pod Radhoštěm Zdeňka Leščišinová.