Lašské laškování, které se bude konat v sobotu v Kopřivnici na mnoha místech města, proti sobě postaví v zábavném recesistickém klání obce Lašské brány. „Půjde o zábavu pro celou rodinu, chybět ale nebude ani hudba nebo tanec," slibují kopřivničtí pořadatelé. „Soutěžit budou zástupci jednotlivých obcí na ojedinělých nafukovacích atrakcích v centru města, které budou moci vyzkoušet všichni příchozí," vysvětlují.

Kromě nevážného poměřování sil se ale můžeme těšit i na zajímavý doprovodný program, který potěší leckoho. Před Kulturním domem vystoupí celá řada místních hudebníků a jiných umělců. Za mnohé jmenujme například cimbálovou muziku Satina, ZUŠ taneční obor Kopřivnice a další. Žádnou neznámou není ani vítěz Kopr – Star Tereza Šprochová nebo kapela Blues Street Band. Zlatým hřebem městské slavnosti pak bude vystoupení energického Děda Mládek Illegal Band. Recesistická skupina nabídne ty největší šlágry Ivana Mládka v energickém provedení.

Kromě hudby se dočkáme i takových atrakcí, jako nových kopřivnických cukrovinek Lašské ořechy, hasičské show a dalších bodů programu. Svou prezentaci si před Kulturním domem připravil Soubor Lašánek Hukvaldy, několik tanečních souborů a dalších. Zahrada DDM a park podél cyklostezky budou vyhrazeny pro děti, kde pro ně a jejich rodiče bude připraven zábavný program.

Lašské laškování se bude konat před kopřivnickým Kulturním domem a na dalších místech Kopřivnice v sobotu 23. června od 15 hodin. (mer)