V obou případech by měl být investorem soukromý developer, nikoliv individuální stavebníci, neboť kromě samotného bydlení zde bude potřeba vybudovat také technickou a dopravní infrastrukturu plus prvky občanské vybavenosti. Například v lokalitě Dolních Roliček, kterou město nabízí k prodeji už zhruba rok, bude nutné postavit sjezd ze silnice I/58, jehož náklady se odhadují na 20 milionů korun. I přesto město v tuto chvíli eviduje dvě nabídky a již v září by mohlo zastupitelstvo dospět ke konečnému rozhodnutí o prodeji. V předmětné lokalitě mezi Kopřivnicí a Lubinou by pak mělo vzniknout 43 domů rodinných a minimálně dva domy bytové.

BRONZOVÁ SOCHA Emila Zátopka bude stát v jeho rodné Kopřivnici a to při vstupu na pěší zónu v centru města z ulice Štefánikova. Slavnostně odhalena by měla být v září 2022, kdy uplyne sto let od narození legendy světové atletiky.
OBRAZEM: Kopřivnice myslí na slavného rodáka, Zátopek bude mít ve městě sochu

V lokalitě Kopřivnice Západ, mezi ulicí Západní a silnicí na Závišice, se naopak počítá s převahou bytových domů. „Mělo by zde být vybudováno 56 bytových jednotek s minimální dispozicí 2+KK, ne menších než 50 metrů čtverečních. Investor bude muset realizovat také průjezdnou komunikaci a z občanské vybavenosti se počítá například s dětským hřištěm či nabíjecí stanicí pro elektromobily,“ upřesnila vedoucí oddělení pozemků Sylva Krišková.

Rada města na své minulé schůzi schválila zveřejnění záměru prodeje, který již obsahuje určité prvky veřejné soutěže a definuje představy města o budoucí podobě lokality. Pokud vše půjde podle plánu, mohli bychom nového majitele a investora znát ještě letos.

Hrad Hukvaldy.
Nová víkendová linka autobusu. Z Kopřivnice na Hukvaldy za pár minut

„Nabídka kvalitního bydlení je hlavním předpokladem, aby mladí lidé z Kopřivnice neodcházeli jinam. Jsme si toho vědomi, a proto této oblasti věnujeme velkou pozornost. Na radnici vznikla pracovní skupina pro rozvoj bydlení, která řeší několik významných projektů. Kromě nabídky zmíněných pozemků jde o projekt přestavby části bývalé školy Náměstí na byty či o spolupráci se soukromým investorem, který chce na byty přebudovat také chátrající objekt Kasáren.

Zmínit musím také nedávno schválený dotační program pro individuální stavebníky rodinných domů v Kopřivnici i místních částech, kteří mohou získat podporu 200 tisíc korun. Věříme, že díky postupné realizaci těchto záměrů, estetizaci centra města a dalšímu rozvoji volnočasové infrastruktury počet obyvatel Kopřivnice opět brzy poroste,“ uvedl místostarosta Dušan Krompolc.