Celá akce se koná na prvního máje na prostranství před Kulturním domem v Kopřivnici. Zábavné sváteční odpoledne slibuje bavit celou rodinu. Vše začne už ve 14 hodin promenádním koncertem, představí se vynikající místní uskupení Městský dechový orchestr Kopřivnice. „Široký repertoár orchestru je postaven zásadně pro široké spektrum posluchačů a zahrnuje skladby renesanční, klasické, romantické i současné od operních předeher přes árie z operet, muzikálů či filmů, populární písně, skladby současných českých autorů i klasickou dechovku," vypočítávají kopřivničtí muzikanti na svých internetových stránkách. Ze zcela jiného ranku bude následující bod programu.

Těšit se můžeme na ukázky chovu a hlavně výcviku dravých ptáků. Následovat bude živá hudba k tanci a poslechu v podání Alfa Orchestru. Divadlo Koráb si zase připravilo pohádku pro děti těšit se mohou na Sindibádova dobrodružství. Ti, co mají rádi psy, se zase dočkají ukázek dogsfrisbee a agility.

V 17 hodin vše uzavře akrobatické vystoupení Davida Pargače. „Připraveny jsou i doprovodné aktivity, jako například malování křídami, focení párů pod líbacím rozkvetlým stromem, zdobená perníková srdce se jmény a další," zvou do Kopřivnice pořadatelé.

Kopřivnické Prvomájové balábilé se koná před tamním kulturním domem ve středu 1. května od 14 hodin. (mer)