Pozvání na něj přijali nejen zástupci společnosti Tatra Trucks, ale také Moravskoslezského kraje, protože právě kraj je hlavní investorem výstavby nového muzea.

„Množily se dotazy týkající se výstavby nového muzea, úprav prostor kolem něj a stavu Slovenské strely. Proto jsme se rozhodli uspořádat veřejné jednání, na kterém budou tyto zásadní projekty představeny těmi nejpovolanějšími,“ sdělil za hlavní pořadatele vedoucí odboru rozvoje města Jiří Štěpán.

Skupina Thara reprezentující kopřivnické Taneční centrum přivezla ze Světové taneční soutěže federace WADF také kovy nejcennější.
THARA DC Kopřivnice na World Dance Championship

Veřejnost bude moci nejen zhlédnout prezentace od zástupců automobilky a kraje, ale také položit vedení města a přítomným prezentujícím své dotazy.

„Protože jsou prostory Ringhofferovy vily omezené a my počítáme s tím, že tato témata zajímají spoustu lidí, rozhodli jsme se veřejné jednání streamovat. To znamená, že jej v úterý 10. prosince budeme od 17 hodin živě přenášet na facebookovém profilu města Kopřivnice,“ uvedla za město jeho tisková mluvčí Jana Hromočuková.

„Pokud vás zajímá vzhled nového muzea, nové expozice národní kulturní památky Slovenské strely či úprava veřejného prostranství okolí muzea, určitě do Ringhofferovy vily přijďte anebo si průběh jednání pusťte. Začínáme v úterý 10. prosince v 17 hodin,“ zve na akci mluvčí.

Budova vazební věznice v Ostravě. Ilustrační foto
Kopřivnice: Policie objasnila případ letního znásilnění u přehrady